Shk 51 Zgłoś post Napisano Czerwiec 17, 2011 Witam, pytanie troszkę dotyczy serwerów, ale nie wiedziałem gdzie ten temat dokładnie zamieścić Czy całą konfigurację, chęć wprowadzenia nowości na serwery wykonujecie "na żywo"? Bezpośrednio na funkcjonującej maszynie? Czy wolicie przeprowadzać eksperymenty na jakiś wirtualnych maszynach? np. VirtualBox, VMware? No właśnie. To chyba dwa najpopularniejsze programy do tego celu. Możecie się w tym temacie wypowiedzieć? Jak sądzicie, z własnego doświadczenia...? Który program jest lepszy? Ogólnie poszukuję jakiegoś programu do wirtualizacji Windowsa XP i Debiana 6, który pozwoli mi na korzystanie z bezprzewodowej karty sieciowej na USB, kamerki internetowej USB. Z góry dziękuję za wypowiedzi. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
slasar 7 Zgłoś post Napisano Czerwiec 17, 2011 Jeśli hostem jest windows to vbox jest owszem łatwy w użyciu ale ja miałem kłopoty ze stabilnością, host - centos 0 problemów. VMware podobno jest lepsze ale mi się nie spodobało. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach