SevenSoft 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 17, 2011 Cześć, mam pytanie, nigdy z tym nie miałem styczności dlatego pytam fachowców B) Klient ma domenę XYZ.com.pl I teraz ta domena jest utrzymywana na nieszczęsnym home.pl oraz na home.pl jest wykupiona usługa Business mail. Wykupiony jest dedyk i teraz chcę aby ta domena kierowała na DNS tego dedyka, ale aby poczta dalej była obsługiwana przez Business mail na home.pl. Jak skonfigurować taką domenę - i czy to w ogóle wykonalne? Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
slasar 7 Zgłoś post Napisano Czerwiec 17, 2011 Co ma być na tym dedyku ? bo jak www to może wystarczy rekord A wpisać w home, a jak nie spróbuj wydelegować domenę z home na DNS dedyka a stamtąd MX na home. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
guziec 109 Zgłoś post Napisano Czerwiec 17, 2011 (edytowany) Co ma być na tym dedyku ? bo jak www to może wystarczy rekord A wpisać w home, a jak nie spróbuj wydelegować domenę z home na DNS dedyka a stamtąd MX na home. Tylko trzeba się wpierw upewnić że właściwy MX dla tej domeny w ogóle istnieje (a jak nie istnieje to trzeba dodać), bo w przeciwnym wypadku poczta będzie kierowana na adres wskazany rekordem A. Edytowano Czerwiec 17, 2011 przez guziec (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Czerwiec 17, 2011 Najprościej będzie trzymać domenę na DNSach home i tam obsługiwać pocztę a rekord A puścić na IP serwera ded. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SevenSoft 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 17, 2011 Dzięki za odpowiedzi zapomniałem napisać na dedyku ma być tylko www. Poczta dalej na tym poronionym home. W sumie najprościej faktycznie rekord A przekierować na dedyka. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach