Jurek 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 13, 2011 (edytowany) Witam, planuje założyć stronę internetową, która wymaga dużej ilości transferu ze względu na pliki (uprzedzam odpowiedź, wszystkie pliki będą legalne) i mocniejszego procesora ze względu na użyty CMS Joomla. Przewiduję około 100 użytkowników online. Na początku wystarczyło by mi łącze 100 Mbps, około 50 GB powierzchni dyskowej i najlepiej nielimitowany, bądź większy (4-8 TB) transfer miesięczny. Budżetem będzie skromne 100 zł miesięcznie. Jestem totalnym laikiem, jeżeli chodzi o płatne hostingi, więc dołączam dwa dodatkowe pytania. Czy jeżeli założę to na VPSie nie będzie problemu z przeniesieniem strony na np dedyka w OVH (chodzi mi o bazę danych i domenę)? Gdzie najlepiej wykupić domenę .pl i jak wygląda sprawa przenoszenia domen z np hetzner'a do ovh jeżeli zakupie ją w Polsce? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Edytowano Czerwiec 13, 2011 przez Jurek (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Niq 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 13, 2011 (edytowany) http://www.hosteurop...al-Server-Linux L lub XL powinny dać radę. Zależy jeszcze, jakie tam będzie obciążenie procesora (pobieranie plików vs generowanie Joomli), więc ewentualnie możesz też rozważyć ten za 27 Euro... Z przenoszeniem pomiędzy VPSem a dedykiem problemów nie będzie, choć możliwe, że do administracji przyda ci się jakiś panel... w tej ofercie, co podałem, jest Plesk. Domenę pewnie w ovh, ale chyba niektóre rozszerzenia można też gdzieś taniej dostać... Pytania o przenoszenie domen nie rozumiem . Edytowano Czerwiec 13, 2011 przez Niq (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach