musiaq 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 12, 2011 Witam serdecznie, Obecnie posiadam bloga (wordpress) na serwerze VPS -> http://tnij.org/l79j Znajomy zasugerował mi, że przy obecnych statystykach (poniżej), mogę zamienić spokojnie swój serwer na serwer w Home.pl - Bussines Serwer Pro. Oczywiście chodzi o koszta utrzymania. Czy taka zamiana jest w ogóle możliwa przy takich statystykach? Czy może mnie spotkać jakaś niemiła niespodzianka po przejściu do Home (naciągnięcia zużycia serwera przeze mnie czy też naruszenie innych limitów)? statystyki miesięczne w przybliżeniu: Transfer (GB) 140 - 180 unlimited Całkowite zużycie dysku (MB) 2700 unlimited Zużycie dysku na pocztę e-mail ok. 30 MB Zużycie dysku na bazy danych 2.06 GB Domena | Statystyki Webalizer - 1-12 czerwca Transfer 48415.8 Zajętość 695.414 Zajętość loga 0.840552 I jeszcze statystyki wg: Analytics bo może się przydadzą do analizy (obliczone na podstawie miesiąca - 31 dni) ok. 110 000 Odwiedziny ok. 350 000 Odsłony ok 90 000 Unikalnych Użytkowników Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Czerwiec 13, 2011 Znajomy albo pracuje w home albo ma ich program partnerski Nikt bezstronny pod jakby nie patrzeć już całkiem duży blog nie poleci zwykłego hostingu współdzielonego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Czerwiec 13, 2011 To jest ok 3000 uu dziennie. Transferu strasznie dużo zjadasz - 150GB! No i 2GB baz danych (mam nadzieje, że nie w jednej!) Wirtualny myślę, że mógłby być, ale raczej rozwijać będziesz się dalej, więc długo na wirtualnym nie posiedzisz. Ja bym w takim razie nie ryzykował i został na VPS. Ja ze swoimi kilkoma stronami/forami/blogami przeszedłem ostatnio z VPS na kilka kont shared, ale ja łącznie mam tyle, co Ty na jednej stronie. Gratuluję Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nrm Zgłoś post Napisano Czerwiec 13, 2011 to się na shared nie nadaje, na home pewnie zostaniesz uraczony e500 w sporych ilościach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musiaq 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 13, 2011 Dziękuje za podpowiedzi Zdecydowałem się zostać przy obecnej opcji - VPS. Możliwe, że w najbliższym czasie uruchomię jakieś nowe projekty, które będą potrzebowały porządnych podwalin w postaci wydajnego serwera. Co do zużycia transferu to szczerze mówiąc sam się nad tym zastanawiam, ale obstawiam raczej opcję dużej ilości grafik na stronie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach