Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
kaszub1136

Problem z kartą graficzną

Polecane posty

Posiadam kartę graficzną GeForce (asus) 9800GT, która niestety ale coś ostatnio nie domaga. Włączam jak zawsze PC'ta i chcę po długim czasie w coś zagrać a tu nagle po 5 minutach całkowita zwiecha, zero reakcji. No to dałem restart i patrze a tu przy odpalaniu, gdy są podane informacje o kompie mam wszystko ładnie napisane jak zawsze a na tym dodatkowo jakieś ruskie znaki. Po załadowaniu systemu mam cztery, grube, pionowe, niebieskie paski. Karta jest już po gwarancji. Co mogę z tym zrobić?

Specyfikacja PC:

Procek: AMD athlon 3x3.1GHz

Grafa: 9800GT

Ram: 2GB kingston

Zasilacz: Modecom logic 500W

System: win 7

Jakieś pomysły?

@edit:

Na zintegrowanej karcie chodzi dobrze.

Edytowano przez kaszub1136 (zobacz historię edycji)

Gość GrandBB

Co mogę z tym zrobić?

Specyfikacja PC:

Procek: AMD athlon 3x3.1GHz

Grafa: 9800GT

Ram: 2GB kingston

Zasilacz: Modecom logic 500W

System: win 7

Wymienić kartę na nową, bo po Twojej wypowiedzi stwierdzam że te pionowe paski to artefakty z dość mocno wypalonego GPU.

aaaaahahahahahaahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha. Sorry ale nie mogłem się opanować.

Po wypaleniu w piekarniku karta śmiga jak nowa, przy okazji zmieniłem pastę na srebrną i się mniej grzeje.

Jak ktoś ma taki sam problem to radzę spróbować :D

Gość Kamikadze

Ogólnie trzeba zmieniać pasty w kompie co 1-2 lata (zależnie od eksploatacji) gdyż pasta traci swoje właściwości po jakimś czasie pracy.

najlepiej stosować ze "srebrem" jest w miarę rzadka i łatwo się rozprowadza :)

Jedna tubka styka na procek, grafike i płyte główną :)

Bawta się ze srebrem, a w końcu upieprzycie coś po drodze i usłyszycie tylko 'sssssss' i ujrzycie biały dymek...

Od siebie polecam takie pasty jak Diamond 7 - są fajne i dają super efekty, jednakże jeśli ktoś preferuje łatwość rozprowadzania ( pędzelek + konstystencja półpłynna ) i nieco gorsze, ale nadal dobre efekty, polecam Zalmana STG-1

Edytowano przez ^^KaMaZZ~.^ (zobacz historię edycji)

Gość Kamikadze

No ja z takiej tubki to 3 kompy robiłem :D

Dwa swoje i brata :0

Nie pamiętam co miałem a tubki nie mogę znaleźć... Ale kupiłem jakąś tanią na allegro od razu 15 tubek :) Kilkanaście kompów się zrobiło i na razie smigają i nic się nie dzieje.

Biała pasta po 1,99 z Allegro też daje sobie spokojnie radę. Może nie dałaby z mocno kręconym cztero- czy sześciordzeniowcem, ale przy jedno- i dwurdzeniowcach spisuje się wyśmienicie (od Pentium M i jednordzeniowego Turiona 1,6GHz po dwurdzeniowego Athlona 2,8GHz).

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować