kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Czerwiec 12, 2011 (edytowany) Posiadam kartę graficzną GeForce (asus) 9800GT, która niestety ale coś ostatnio nie domaga. Włączam jak zawsze PC'ta i chcę po długim czasie w coś zagrać a tu nagle po 5 minutach całkowita zwiecha, zero reakcji. No to dałem restart i patrze a tu przy odpalaniu, gdy są podane informacje o kompie mam wszystko ładnie napisane jak zawsze a na tym dodatkowo jakieś ruskie znaki. Po załadowaniu systemu mam cztery, grube, pionowe, niebieskie paski. Karta jest już po gwarancji. Co mogę z tym zrobić? Specyfikacja PC: Procek: AMD athlon 3x3.1GHz Grafa: 9800GT Ram: 2GB kingston Zasilacz: Modecom logic 500W System: win 7 Jakieś pomysły? @edit: Na zintegrowanej karcie chodzi dobrze. Edytowano Czerwiec 12, 2011 przez kaszub1136 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość GrandBB Zgłoś post Napisano Czerwiec 12, 2011 Co mogę z tym zrobić? Specyfikacja PC: Procek: AMD athlon 3x3.1GHz Grafa: 9800GT Ram: 2GB kingston Zasilacz: Modecom logic 500W System: win 7 Wymienić kartę na nową, bo po Twojej wypowiedzi stwierdzam że te pionowe paski to artefakty z dość mocno wypalonego GPU. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Czerwiec 12, 2011 To samo pomyślałem. Ewentualnie "zimne luty" http://img713.imageshack.us/img713/9140/img20110609204745.jpg http://img641.imageshack.us/img641/9451/img20110609204730.jpg Zobaczę co mi powiedzą w serwisie, jak nie da rady to zostaje piekarnik Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość GrandBB Zgłoś post Napisano Czerwiec 12, 2011 No można i tak, za filmik spory plusik Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Czerwiec 14, 2011 aaaaahahahahahaahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha. Sorry ale nie mogłem się opanować. Po wypaleniu w piekarniku karta śmiga jak nowa, przy okazji zmieniłem pastę na srebrną i się mniej grzeje. Jak ktoś ma taki sam problem to radzę spróbować Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Czerwiec 14, 2011 Ogólnie trzeba zmieniać pasty w kompie co 1-2 lata (zależnie od eksploatacji) gdyż pasta traci swoje właściwości po jakimś czasie pracy. najlepiej stosować ze "srebrem" jest w miarę rzadka i łatwo się rozprowadza Jedna tubka styka na procek, grafike i płyte główną Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
^^KaMaZZ~.^ 154 Zgłoś post Napisano Czerwiec 14, 2011 (edytowany) Bawta się ze srebrem, a w końcu upieprzycie coś po drodze i usłyszycie tylko 'sssssss' i ujrzycie biały dymek... Od siebie polecam takie pasty jak Diamond 7 - są fajne i dają super efekty, jednakże jeśli ktoś preferuje łatwość rozprowadzania ( pędzelek + konstystencja półpłynna ) i nieco gorsze, ale nadal dobre efekty, polecam Zalmana STG-1 Edytowano Czerwiec 14, 2011 przez ^^KaMaZZ~.^ (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Czerwiec 14, 2011 mała tubka revoltec starczyła na 2x GPU i 3x CPU a jeszcze zostało http://allegro.pl/pasta-termoprzewodzaca-revoltec-myslowice-i1625543545.html#gallery Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Czerwiec 14, 2011 No ja z takiej tubki to 3 kompy robiłem Dwa swoje i brata :0 Nie pamiętam co miałem a tubki nie mogę znaleźć... Ale kupiłem jakąś tanią na allegro od razu 15 tubek Kilkanaście kompów się zrobiło i na razie smigają i nic się nie dzieje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Czerwiec 14, 2011 Biała pasta po 1,99 z Allegro też daje sobie spokojnie radę. Może nie dałaby z mocno kręconym cztero- czy sześciordzeniowcem, ale przy jedno- i dwurdzeniowcach spisuje się wyśmienicie (od Pentium M i jednordzeniowego Turiona 1,6GHz po dwurdzeniowego Athlona 2,8GHz). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach