krystian048 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 3, 2006 Witam mam takie pytanie mam zamiar założyć mała firmę hostingową jak na razie oparta wyłącznie na kontach reseller na aikmedia.com po prostu wyłącznie dla nauki w zarządzaniu hosingiem, lecz już wszystko się dowiedziałem o hostingu ale nic nie wiem jak rejestrować domeny .pl .com itp. A chciałbym ażeby taka obcja również była dostępna na mojej stronce. Może mi ktoś wytłumaczyć, podać dobrych i tanich operatorów domen gównie polskich. I jakiego panelu użyć dla użytkowników wykupionych domen itp. Z góry wielkie dzieki ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad.K 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 3, 2006 obcjaehh, błagam Cie, jak nie masz przynajmniej 19 lat - nie zaczynaj "przygody" z hostingiem... nie wiem jak rejestrować domeny .pl .com itp. bez elementarnej wiedzy chcesz otwierać hosting :/ przemyśl czy warto po prostu wyłącznie dla nauki w zarządzaniu hosingiem korzystając z resellera nic się nie nauczysz bo masz tam gotowe rozwiązania typu WHM itp a do tego gotowy support na tacy - poza tym wole podejście że najpierw się czegoś uczyć, a dopiero później oferować ludziom coś na wysokim poziomie, a nie pozniej nie dawac sobie rady i skonczyc jak wieeele (naprawde wiele) hostingow ktore sie pojawily i zniknely... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Styczeń 3, 2006 Albo coś w stylu programu partnerskiego.. kumpel ma to z http://www.hrd.pl/ ..ale z tego co widzialem to tam skryptow mozna uzywac chyba tylko przez iframe'y, a to jest troche kijowate.. albo pisz do NASK-a, ale znajac tych darmozjadow, to pewnie musialbys rejestrowac ich kilka, kilkanascie dziennie.. hę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad.K 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 3, 2006 Hmm, tak jak Ci napisalem na PW, kiedyś na allegro rozchodzili się takie systemy za jakieś grosze - nie patrzyłem ostatnio ale jeszcze może coś takiego jest w obiegu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aftereight 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2006 już wszystko się dowiedziałem o hostingu ale nic nie wiem jak rejestrować domeny .pl .com itp. Zacznij od zapoznania się ogólnie z systemem domenowym, z różnicami w zarządzaniu między domenami polskimi a globalnymi, z tym, jak są zamawiane/rejestrowane/zarządzane różne typy domen. Już samo to jest sporą wiedzą i może Ci uświadomi, że sprawa nie jest tak prosta, że tu klikasz "Rejestruj" a tu bierzesz pieniądze od klienta. Przyjrzyj się możliwościom nawiązania współpracy-pośrednictwa oferowanym przez rózne firmy hostingowe (np. home.pl), ze szczególnym naciskiem na sprawy własności domen, fakturowania, zarządzania. To nie jest zabawa, to są rzeczy wymagające odpowiedzialnego, profesjonalnego podejścia i porządnej wiedzy - a Twoje "wszystko się dowiedziałem o hostingu" świadczy wybitnie o tym, że wiesz bardzo mało i nawet nie zdajesz sobie z tego sprawy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach