pietrovek 19 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2011 Witam! Borykam się z problemem konfiguracji SPF tak aby gmail nie oznaczał wiadomości z mojego serwera jako SPAM teraz po wysłaniu wiadomości e-mail, serwery googla oznaczają go tak: Received-SPF: neutral (google.com: 12.34.56.78 is neither permitted nor denied by best guess record for domain of test@mojadomena.com.pl) client-ip=12.34.56.78; Authentication-Results: mx.google.com; spf=neutral (google.com: 12.34.56.78 is neither permitted nor denied by best guess record for domain of test@mojadomena.com.pl) smtp.mail=test@mojadomena.com.pl; DNS jest w freedns.24.pl w sferze ustawiłem rekord TXT: v=spf1 mx ip4:12.34.56.78 -all w czym może tkwić problem? Pozdrawiam Piotr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pietrovek 19 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2011 (edytowany) dodam tylko iż na http://www.kitterman...f/validate.html wynik wszystkich testów - PASS czy może być to związek z propagacją DNS? Edytowano Czerwiec 8, 2011 przez pietrovek (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hdmagc Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2011 TUTAJ masz odpowiedź. - i ~ to dwa różne znaki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pietrovek 19 Zgłoś post Napisano Czerwiec 10, 2011 ok, teraz SPF test przechodzi bez problemu...ale nadal wiadomości lądują w SPAM - nie mam już pomysłu, wszystkie inne serwery przyjmują (WP,o2,Interia,Onet) pocztę bez problemu... Gmail widzi to jako SPAM - co mogę jeszcze zrobić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach