spiochu 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 7, 2011 (edytowany) Poszukuje VPS pod 10-20 stron WWW (kilka na joomli) później może być więcej. Planowane jest postawienie kilku małych sklepów głównie opartych na WP lub czymś podobnym. Obciążenie na stronach nie jest zbyt duże max. 20 odsłon dziennie Zależy mi na szybkości działania (na kilku stronach jest dużo grafiki), aktualnie strony są na rootnode.net ale niestety klienci skarżą się na prędkość działania stron Zależy mi też na tym by można było postawić później tam ts3, ewentualnie mały serwer gry. Pojemność: od 10GB Limit transferu: najlepiej brak. Budżet: do 200zł/rok Edytowano Czerwiec 7, 2011 przez spiochu (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Czerwiec 7, 2011 Polecam alvotech.de - sam się do nich ostatnio przeniosłem z paroma projektami i jestem zadowolony. Szybkie maszyny i łącza, kompetentna obsługa (w języku niemieckim i angielskim), ping jak na Niemcy też nie najgorszy (ze swojej Neośki z WiFi do swojego VPSa u nich mam 56ms, gdzie do wp.pl i onetu mam 38-39ms, do atman.pl i home 33ms). Jedyny minus to płatność za pół roku z góry przy niższych pakietach i za 3 miesiące z góry przy wyższych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spiochu 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2011 W miarę przemyśleń doszedłem do wniosku że do tego nie koniecznie będę potrzebował vps. Wystarczy jakieś dobre konto www co myślicie o dreamhost ?? Jakie ma ping no i czy ktoś już korzystał z ich usług? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2011 Na sharedzie z obsługa powłoki shell nikt nie pozwoli ci odpalić serwera gier nie wiem czy nawet TSA odpalisz. Tak jak pisałeś VPS pod twoje zastosowanie jest to najlepsze rozwiązanie od nas możemy polecić serwer VPS 2 http://freecast.pl/serwery-vps.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fiberhead 9 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2011 Witam i zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą serwerów VPS. VPS Basic z konfiguracją: Gwarantowany CPU 1,2 GHZ Gwarantowany RAM 256 MB SWAP RAM 512 MB Dysk twardy 20 GB Miesięczny transfer 1000 GB Ilość adresów IP 1 lokalizacja Niemcy Wirtualizacja Xen 7-dniowa gwarancja zwrotu pieniędzy! Cena: 20zł na m-c http://www.fiberhead.pl support@fiberhead.com Z poważaniem Albert Horyza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spiochu 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2011 (edytowany) Widzę że moje pytanie odnośnie dreamhost upadło. co do gier i ts'a to będą one nadal na rootnode czyli szukam czegoś co pozwoli mi na spokojne hostowanie stron dla małych firm budżet wzrósł do max 250zł na rok interesują mnie szybkie serwery (prędkość działania między serwerem a klientem nie prędkość procesora maszyny) alvotech.de jak na razie do mnie najbardziej przemawia tylko wole płatność za rok z góry. a coś na temat vihost może ktoś coś powiedzieć ?? Edytowano Czerwiec 8, 2011 przez spiochu (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2011 Jak chcesz zapłacić za rok z góry, to po prostu zagadaj z supportem w alvotech, na pewno się z nimi dogadasz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wood 173 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2011 (edytowany) odradzam dreamhost .... nie wiem, może mój znajomy ma pecha ale tak mu serwer muli, że szkoda wchodzić na jego strony.... ma shared Nie wiem jak teraz, ale jeszcze do niedawna, była tam tragedia. M. in. wolne działanie o którym pisze Damian, a poza tym stada błędów. Wyraźnie dało się odczuć przeciążenia. Edytowano Czerwiec 8, 2011 przez wood (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach