joka_debian 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 5, 2011 Planuję otworzyć sklep internetowy. Na początek chcę skorzystać z darmowego skryptu (PrestaShop). Asortyment, to ok 300 towarów (prawdopodobnie ilość będzie się sukcesywnie zwiększać - oczywiście bez przesady). Zastanawiam się na jakim serwerze to postawić. Myślałem o ofercie OVH, a dokładnie serwer wirtualny o nazwie PRO >> http://www.ovh.pl/se..._techniczna.xml Niepokoi mnie u nich: Ilość jednorazowych połączeń do bazy: 10 Czy to nie będzie powodowało problemów? Czytając opinie i oferty, to ciekawe wydają się firm: az.pl d2.pl castpol.pl Na co się zdecydować? Pomóżcie proszę w wyborze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Czerwiec 5, 2011 Na początek możesz wybrać Castpol, jak sklep się rozrośnie wtedy przeniesiesz na VPS lub dedyka. Ta ilość jednoczesnych połączeń do bazy,na pewno nie zrobi Ci psikusa na początku, jednak z czasem i tak będziesz musiał się przesiąść na coś większego. Tak więc moim zdaniem OVH całkowicie odpada. W Castpol.pl masz chyba 30 jednoczesnych połączeń (najlepiej zapytaj u źródła). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
joka_debian 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 5, 2011 (edytowany) Jaką konkretnie ofertą się zainteresować w Castpol? Wydaje mi się, że cp5G wystarczy - jak uważasz? Zauważyłem, że w tej ofercie obsługa memcached (którą presta ma możliwość wykorzystać) jest wyłączona. Niestety usługa ta jest włączona dopiero w ofercie sporo droższej, czyli b5G - niestety nie wiem jak bardzo zwolniłby skrypt bez włączonego memcache. Edytowano Czerwiec 5, 2011 przez joka_debian (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2011 cp5G powinien być odpowiedni dla Ciebie. Z memcache na pewno też nie będzie problemów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
joka_debian 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2011 cp5G powinien być odpowiedni dla Ciebie. Z memcache na pewno też nie będzie problemów. Dzięki wielkie za pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach