lonewonderer 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 5, 2011 (edytowany) Witam, Mam pytanie odnośnie Odzyskania bazy danych Mysql 5. Kilka dni temu utraciłem część plików na dysku a razem z nimi bazę danych. Pozostał mi tylko stary ''dump'' ale bez plików .MYD .FRM i .MYI W bazie danych miałem ważne dane. Czy możliwe jest odzyskanie tej bazy? Posiadam tylko pliki: ibdata1 ib_logfile0 ib_logfile1 Wiem że odzyskać bazę danych można z wykorzystaniem plików .FRM i pliku ibdata1 Ale ja nie posiadam tych plików. Czy można ''odzyskać'' pliki .FRM z ibdata1? ew. jakieś inne sposoby na odzyskanie bazy danych? Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam Edytowano Czerwiec 5, 2011 przez lonewonderer (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Czerwiec 5, 2011 Z ibdata możesz sobie odzyskiwać, ale bazy InnoDB. W przypadku MyISAM bez trójki MYD+FRM+FYI raczej odtworzyć bazy z zawartością się nie da. Jeśli miał byś FRM+FYI to odzyskał byś chociaż strukturę. A tak to niestety - nierealne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lonewonderer 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 5, 2011 (edytowany) Nie pamiętam już czy to MyISAM Czy InnoDB. Nie pamiętam także czy były tam pliki .MYD i .MYI wiem tylko że były .FRM To stara baza danych i nie była mi potrzebna, lecz teraz tylko ona mi została. Jeśli wiesz jak można odzyskać bazę InnoDB z tego pliku, proszę napisz Nie tyle zależy mi na zawartości co na samej strukturze Każda pomoc się przyda. Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedź Edytowano Czerwiec 5, 2011 przez lonewonderer (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Czerwiec 5, 2011 (edytowany) Dane z bazy odzyskasz, jeśli a) posiadasz plik FRM LUB B) posiadasz jakiś stary backup z plikiem FRM LUB c) posiadasz jakiś stary dump bazy ze strukturą http://www.percona.com/docs/wiki/innodb-data-recovery-tool:start Edytowano Czerwiec 5, 2011 przez kafi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lonewonderer 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 5, 2011 Niestety tak jak pisałem posiadam tylko pliki: ibdata1 db_logfole 01 i 02 Czyli rozumiem absolutnie nic nie da sie z tym zrobić? może są jakieś firmy do odzyskania chociaż struktury tabel? :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Czerwiec 5, 2011 może są jakieś firmy do odzyskania chociaż struktury tabel? :/ http://www.krollontrack.pl/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lonewonderer 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 5, 2011 dzięki. To chyba jedyne rozwiązanie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach