europrezes 3 Zgłoś post Napisano Styczeń 3, 2006 Witam Często korzystam z wyszukiwarki wolnych domen. Zwykle robiłem tak, że wchodzę na nazwa.pl i tam sprawdzam dostępność i ewentualny whois. Interesuje mnie oczywiście, czy domena jest dostępna, a jeśli nie, kiedy wygasa. Możecie poradzić - gdzie najłatwiej i najszybciej sprawdzać domeny polskie oraz gdzie globalne? Będę wdzięczny za pomoc Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Noone 19 Zgłoś post Napisano Styczeń 3, 2006 http://pigtail.net/LRP/dig/ whois konkretnie. Zakładam że windows ponieważ na linuksie pewnie byś nie pytał. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
apze 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 3, 2006 a jeśli nie, kiedy wygasa. tego nie sprawdzisz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartłomiej Rosiński 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 3, 2006 tego nie sprawdzisz wszystko sie da Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
apze 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 3, 2006 wszystko sie da mówię o tych którzy nie posiadają wójka w NASK'u ani dostępu do EPP Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartłomiej Rosiński 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 3, 2006 mówię o tych którzy nie posiadają wójka w NASK'u ani dostępu do EPP pozostawie to bez komentarza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
europrezes 3 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2006 UWAGA - proszę o pomoc - mam problem: Dzięki linkowi vikingpl zainstalowałem to, co wskazane wyżej, ale...: - otwieram katalog c:dig... i kilkam w dig.exe lub host.exe - efekt: dosłownie na 1/2 sekundy miga czane okno i znika Czy to wynika z tego, że mam LAN w sieci osiedlowej? W c:winntsystem32driversetcresolv.conf w pierwszym wierszu nie wiedziałem, co dokładnie wpisać... wpisałem najpierw DNS it-net.pl (bo to mój provider), potem DNS w3cache.icm.edu.pl - efektów brak. Co wpisać w tym pliku? Mój adres IP? A może domenę mojego providera? A może znacie inne metody sprawdzania domen? Będę wdzięczny za instrukcje i porady. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Noone 19 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2006 start - uruchom - cmd - katalog gdzie to przegrałeś (lub dodać do path) - whois/dig/co tam chcesz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
europrezes 3 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2006 Uruchamiam cmd wpisuję whois/dig/wp.pl i nie działa Wiem, że głupio pytam ale nadal nie wiem te pliki zgrałem w te katalogi co trzeba było więc c:dig i jeden plik w c:winntsystem32driversetc Wysłany Pon Sty 09, 2006 3:10 am: tego nie sprawdzisz wszystko sie da Możecie jaśniej? To w końcu da się sprawdzić termin domeny, czy jednak nie da? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach