ovileg 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 2, 2011 (edytowany) Hostname: eg. server1(.yourdomain.com) NS1: eg. ns1(.yourdomain.com) NS2: eg. ns2(.yourdomain.com) Hasło roota: Możecie mi wyjaśnić, jak takie rzeczy wypełnić? Tzn. hasło roota to mniej więcej wiem, ale te dwa pierwsze to jestem zgubiony:< Pomógłby ktoś? Jakieś dnsy, ja mam w www.domeny.pl założoną stronę http://www.free-call.pl/ ale nie wiem żeby czegoś źle wpisać., bo w sumie musiałbym zapłacić za tego vps'a sporą sumke tzn. co do tych firm to lekki fejl, bo może mi przedstawiciel jakiejś firmy pomóc oczywiście.; d Edytowano Czerwiec 2, 2011 przez ovileg (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość GrandBB Zgłoś post Napisano Czerwiec 2, 2011 Hostname (nazwa hosta): dla przykładu: mojhost.mojadomena.pl NS1 (serwery nazw 1): np: ns1.mojadomena.pl NS2 (serwery nazw 2): np: ns2.mojadomena.pl Hasło roota: (haslo do twojego VPS'a - konto root): np: M@j35iln3h@sl0 Według dns.pl twoje serwery nazw dla domeny: free-call.pl to: da28.domeny.com dns2.domeny.com Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Czerwiec 2, 2011 dnsy musisz sobie dodać na serwerze, wpisz np. host.host.pl ns1.free-call.pl ns2.free-call.pl Nie wiem czy powinieneś brać VPS tam musisz wszystko konfigurować, być może o tym nie wiesz (z wyjątkiem serwerów zarządzanych). Lepiej kup zarządzany, droższy ale masz pewność że będzie dobrze skonfigurowany. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ovileg 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 2, 2011 (edytowany) Więc w hostname ma być: free-call.pl ? etc czyli tak: Hostname: eg. server1(.yourdomain.com) free-call.pl NS1: eg. ns1(.yourdomain.com) da28.domeny.com NS2: eg. ns2(.yourdomain.com) dns2.domeny.com Hasło roota: aha. Yup? Ja biorę VPSa w http://www.vihost.pl Edytowano Czerwiec 2, 2011 przez ovileg (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ovileg 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 2, 2011 Ja tam wole wszystko na pocztku dobrze. ;d powie mi ktoś czy tak będzie Hostname: eg. server1(.yourdomain.com) free-call.pl NS1: eg. ns1(.yourdomain.com) da28.domeny.com NS2: eg. ns2(.yourdomain.com) dns2.domeny.com Hasło roota: aha. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ViHost.PL 11 Zgłoś post Napisano Czerwiec 2, 2011 (edytowany) W naszym przypadku jeżeli wpiszesz tzw 'byle co' to i tak przejdzie. Te dane ważne są tylko w panelu klienta i w sumie do niczego nie potrzebne nam, ewentualnie tylko hostname do identyfikacji vps'a, ale równie dobrze po adresie ip można bez problemu... : ) Zawsze bezpośrednio z nami mogłeś się skontaktować. Edytowano Czerwiec 2, 2011 przez ViHost.PL (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ovileg 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 2, 2011 Dziękuję wszystkim, macie po Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach