Gość adamszendzielorz Zgłoś post Napisano Kwiecień 3, 2007 czyli praktycznie za 99euro masz nielimitowane lacze 10mbit i do tego mozesz wstawic np.: 10 maszyn po 1U za kolejne 100 euro, wiec nie jest to drogo. To byloby ponizej kosztow - 10 maszyn bedzie zjadac minimum 1,5kWh (jezeli to beda celerony / pII / pIII i podobne) - czyli samego pradu w miesiacu ponad 1000kWh, liczac tanio 0,5pln / kWh to daje 128 euro :-) A jeszcze z kolejna polowe tego tyle bedzie kosztowac utrzymanie klimatyzacji. Nie liczylbym na jakas dluga i udana wspolprace w takim ukladzie :-) pozdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Majkel. 5 Zgłoś post Napisano Kwiecień 3, 2007 Ciekawe spostrzeżenia.. Ja osobiście place 189 euro za 5 maszyn i 10mbit łącze. A dokładnie 99euro + 4 x 23euro (jakos okolo w brutto) bo na fakturze jest wszystko wyliczone w netto. Ja kupowałem za czasów FastHousing, jeszcze tak się nazywala. Teraz nazywa sie myloc i zmienili zasady i ceny troche. Ok 1U kosztuje 29€, kazde nastepne 1U 10€ (ale tej samej maszyny) W przypadku calej szafy 42U, ktora ksoztuje 499€ musimy i tak sie zmiescic w jakiejs tam energii.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach