ToFFiK 33 Zgłoś post Napisano Maj 25, 2011 (edytowany) Szukam najtańszych VPSów, lokalizacja to ziemia, nie chcę żadnych miedzy galaktycznych ; ) Na VPSie największe wymaganie to odpalenie GNOME, więc wymagania minimalne, nie chcę więcej niż do przeglądania z niego stron WWW, więc lokalizacja, procek, RAM, transfer obojętne, łącze może być nawet 1mbp/s bo i tak nie wykorzystam więcej I żeby była możliwość płacenia paypalem jeśli będzie w innej walucie niż zł Edytowano Maj 25, 2011 przez ToFFiK (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Maj 25, 2011 (edytowany) A słyszałeś kiedyś o czymś takim jak LOWENDBOX.COM? Jeśli szukasz czegoś z niskiej półki, to tylko tam. Przy okazji oferta częśto są rabaty dla użytkowników tej strony i od razu masz recenzje. W sumie to najtaniej mają chyba w Spacerich, ale przymulenia ich serwerów potrafią dobić. BTW, po co Ci gnome? Nie lepiej coś lżejszego, np. xfce? Pójdzie sprawniej na tanim VPSie. Edytowano Maj 25, 2011 przez d.v (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ToFFiK 33 Zgłoś post Napisano Maj 25, 2011 Nie słyszałem, dlatego napisałem na tym forum Moze być inny interfejs, choć ja zawsze używałem tego wyżej wymienionego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksx4system 44 Zgłoś post Napisano Czerwiec 1, 2011 Interfejs graficzny na serwerach jest dla ludzi poważnie ograniczonych umysłowo (bez obrazy ale właśnie tak to wygląda). Jeśli już MUSISZ używać aplikacji wymagającej GUI zrób to tunelując iksy (poczytaj man ssh, znajdziesz tam info o parametrze -X). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Czerwiec 1, 2011 Interfejs graficzny na serwerach jest dla ludzi poważnie ograniczonych umysłowo (bez obrazy ale właśnie tak to wygląda). Jeśli już MUSISZ używać aplikacji wymagającej GUI zrób to tunelując iksy (poczytaj man ssh, znajdziesz tam info o parametrze -X). Nie przyszło Ci do głowy, że może chce sobie zrobić z tego zdalny system? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Czerwiec 1, 2011 Interfejs graficzny na serwerach jest dla ludzi poważnie ograniczonych umysłowo To po co wszyscy oferują jakieś cPanele, Directadminy, Pleski i inne dziwadła, skoro wszystko mogli by ręcznie z shella klepać? Druga rzecz - po co system finansowo-księgowy, skoro równie dobrze można otworzyć dibimonitor i klepać tekstowo zapytania do bazy? Trzecia - po co wszelakiego rodzaju CMSy, skoro równie dobrze można edytować ręcznie pliki? Lud jest po prostu wygodny i wyklikanie w panelu/gui będzie w większości szybsze, wygodniejsze a przez to w dzisiejszych czasach TAŃSZE w ogólnym utrzymaniu Co wcale nie oznacza, że w razie potrzeby czegoś nie można zrobić tekstowo (ale tu i Windows przecież też udostępnia znakomitego PowerShella) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kori 29 Zgłoś post Napisano Czerwiec 1, 2011 http://rubyringtech.com/vps-solutions/linux-vps/ $2.49 - 5 GB - 128 MB - 3GHz Guaranted (LOL) - Unmetered 10Mbit Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach