outmc 1 Zgłoś post Napisano Maj 24, 2011 Witajcie Potrzebny mi prosty i darmowy skrypt BLOGa. Koniecznie zależy mi na funkcjach: - możliwość administracji, moderacji wpisów przez admina - dodawanie wpisów przez zalogowanych userów ( prosta i szybka rejestracja np przez samo podanie adresu email i hasła ) - skrypt będzie wyświetlany na podstronie: www.adres.pl/blog/ , natomiast zależy mi aby dodane wpisy były wyświetlane na stronie www.adres.pl/ np w postaci listy. W zasadzie to tyle Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość GrandBB Zgłoś post Napisano Maj 24, 2011 Prosty lekki CMS, do WIELU zastosowań: KLIK Posiada język Polski w paczce. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
outmc 1 Zgłoś post Napisano Maj 24, 2011 GrandBB dziękuję ale czy posiada on taką funkcję ? skrypt będzie wyświetlany na podstronie: www.adres.pl/blog/ , natomiast zależy mi aby dodane wpisy były wyświetlane na stronie www.adres.pl/ np w postaci listy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość GrandBB Zgłoś post Napisano Maj 24, 2011 Myślę, że nie będzie z tym problemu. Oczywiście to zalezy co chcesz uzyskać: 1. Mieć stronkę ZWYKŁĄ w html/css i do niej podpiąć blok np: z Newsami. 2. Utworzyć wszystko w jednym skrypcie a cały blogroll dać do innej zakłądki a na stronie głównej zrobić coś innego. Możliwości jest wiele bo może to być: Joomla, Drupal, Wordpress (przy odpowiedniej konfiguracji), no i w.w Pixie CMS. Ale skoro chcesz "prosty" no to Pixie musi się nadać. Możesz też spróbować CMS Made Simple: http://cms-ms.pl/ - jednak nie mam pojęcia czy Polski support jest dalej rozwijany z racji tego, że wygooglowałem temat o sprzedaży supportu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
outmc 1 Zgłoś post Napisano Maj 24, 2011 mam autorski cms wiec ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość GrandBB Zgłoś post Napisano Maj 24, 2011 No to wystarczy że zainstalujesz sobie wordpressa i zaincludujesz blogroll. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
outmc 1 Zgłoś post Napisano Maj 24, 2011 a ten blog Pixie nie ma takiej możliwości ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość GrandBB Zgłoś post Napisano Maj 24, 2011 Wydaje mi się, że jest aczkolwiek nie chcę insynuować. Możesz o to zapytać na supporcie, ale z tego co widzę na oficjalnej stronie to artykuły ułożone są w 3 kolumnach w zależności od działów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
outmc 1 Zgłoś post Napisano Maj 24, 2011 ale już widzę ze ten blog Pixie nie spełnia moich oczekiwań. nie widze funkcji logowania czy rejestracji userów, zobacze z wordpressa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość GrandBB Zgłoś post Napisano Maj 24, 2011 Tę opcję można dodać do systemu Pixie. No ale jak uważasz, w sumie wordpress popularniejszy i jest wartościowy support do niego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach