P!tR 0 Zgłoś post Napisano Maj 23, 2011 Hej, ma ktoś jakieś doświadczenia VPSami z tej firmy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
drunk_dj 0 Zgłoś post Napisano Maj 23, 2011 (edytowany) Hej, ma ktoś jakieś doświadczenia VPSami z tej firmy? Cześć, Koszystam od ponad 2 miesięcy. Ogólnie ok, nie przypominam sobie, żeby były jakieś awarie. Raz tylko zdarzył się kwas - zapłaciłem z góry za pół roku, a po miesiącu zablokowali mi VPSa z powodu braku płatności. Za to w zamian zaoferowali miesiąc dłużej za free. Wielkim minusem jest to, że nie dostałem żadnego maila z informacją o tym, ze mam zablokowany serwer. Dopiero sam musiałem dopytywać o przyczyny. Edytowano Maj 23, 2011 przez drunk_dj (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nrm Zgłoś post Napisano Maj 23, 2011 trzeba mieć na uwadze, że to kolejny studencki inkubator. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Maj 24, 2011 trzeba mieć na uwadze, że to kolejny studencki inkubator. I co w związku z tym?? Działalnośc legalna tak jak każdej innej firmy na tym forum więc nie rozumiem co to ma za znaczenie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nrm Zgłoś post Napisano Maj 24, 2011 I co w związku z tym?? Działalnośc legalna tak jak każdej innej firmy na tym forum więc nie rozumiem co to ma za znaczenie. Oczywiście, że legalna. Osobiście mam po prostu niemiłe doświadczenia. Ci ludzie tam zakładają te swoje "piony", a potem gdzieś znikają, zupełnie nie czują odpowiedzialności, gdzieś to się tam rozmywa. Generalizuje ale trafiło mi się kilku takich i już jestem negatywnie nastawiony. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Maj 24, 2011 Taaaaa. Wygląda prawie tak samo jak castpol.pl nawet logo identyczne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamilek 20 Zgłoś post Napisano Maj 24, 2011 Pon - Niedz: 0:00 - 24:00 Dział sieci widzę zapracowany... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Maj 24, 2011 mały OT, dla przykładu ontersi.pl też byli z AIP Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Maj 24, 2011 (edytowany) Działalnośc legalna tak jak każdej innej firmy na tym forum więc nie rozumiem co to ma za znaczenie. Jak to zweryfikowałeś, że legalna? Była tu swego czasu sytuacja, że niejaki "pion" AIP zapadł się pod ziemię, a fundacja AIP twierdziła, że jej dane zostały wykorzystane bezprawnie i żadnej umowy z takim delikwentem nie posiadała... Z resztą, o czym my tu mówimy. Tam są podane jakiekolwiek dane, poza (być może przeklejonymi skądś tam) NIPem i REGONem fundacji AIP? Edytowano Maj 24, 2011 przez kafi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Suriv 0 Zgłoś post Napisano Maj 30, 2011 @kafi, nie można zakładać, że każdy od razu coś kręci. Jeśli nie wierzysz w autentyczność ich działalności, to zawsze możesz napisać do nich z prośbą o podanie danych inkubatora i zadzwonić do AIP by je potwierdzić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Maj 30, 2011 Jeśli chodzi o SimpleVPS.pl to mogę poświadczyć, że hosting jest jak najbardziej legalny, bo znam właściciela tej marki, a i kogoś z AIP przy okazji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dawid Sz. 98 Zgłoś post Napisano Maj 30, 2011 Jeśli ktoś korzysta prosiłbym o opinię usług. Oferta nawet interesująca Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach