athbus 106 Zgłoś post Napisano Maj 22, 2011 Zacznę od tego, że mam duże doświadczenie jeśli chodzi o hostingi współdzielone - jeśli chodzi o vps to dopiero raczkuje w tym temacie. To co zauważyłem w przypadku hostingów współdzielonych, to w przypadku firm tu na forum polecanych każda awaria jest kwitowana stwierdzeniem "awarie się zdarzają każdemu - fajnie, że ją usunęliście". Jeśli jednak pomyślę sobie o firmach kei.pl i iq.pl a nawet proste.pl, które jest marką budżetową iq, to nie przypominam sobie w ostatnich 2-3 latach żadnej poważniejszej awarii, która by mnie dotknęła. W przypadku tańszych polecanych tu hostingów nie mogę niestety powiedzieć tego samego. Fakt, że awarie są sporadyczne i w sumie trudno być niezadowolonym z usług, ale jednak się zdarzają. Teraz zastanawiam się czy w przypadków VPS'ów zachodzi podobny schemat czyli firmy polecane = dobry stosunek wydanych pieniędzy do jakości a firmy renomowane = trochę przepłacasz, ale o awariach możesz zapomnieć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach