raf666 0 Zgłoś post Napisano Maj 21, 2011 (edytowany) witam szukam VPS w rozsadnej cenie przeznaczenie: gra MMO wymagania: brak limitu transferu ,brak limitów uruchomieniowych , łącze 100 Mb , zewnętrzne IP , pamiec min 2Gb , procesor min 2GHz ,oparty o windows Zdaje sobie sprawe że VPS to rozwiazanie tymczasowe , jednakze w najblizszych miesiacach nie przewiduje znacznego obciazenia Zas w póżniejszym czasie zamierzam sie przeniesc na dedyka Jeżeli znacie jakieś sprawdzone firmy z konkurencyjnymi cenami bede wdzieczny za informacje pozdrawiam Edytowano Maj 21, 2011 przez megatron (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Maj 21, 2011 Budżet? Lokalizacja? Wirtualizacja? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Maj 21, 2011 Napisal ze ma stac na nim windows, czyli xen Sent from my GT-I5700 using Tapatalk Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Maj 21, 2011 (edytowany) Może być i KVM, VMware i parę innych Edytowano Maj 21, 2011 przez Aimer (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
raf666 0 Zgłoś post Napisano Maj 21, 2011 Budżet? Lokalizacja? Wirtualizacja? Budżet - z racji iż to rozwiązanie tymaczasowe mile widziana cena do 200zł/mies Lokalizacja- Najlepiej w Polsce , nie wykluczam jednak innych krajów UE (zależy mi na sprawdzonej i pewnej firmie oraz FV ) Wirtualizacja - Nie jestem administratorem , a inwestorem = czytaj "nie mam pojęcia" pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Maj 21, 2011 (edytowany) Za 200zł masz dedyka Zobacz to: http://www.server4yo....php?products=0 Tylko niestety licka na winde kosztuje i tu masz ponad 200zł. Bez windowsa masz niecałe 180zł Edytowano Maj 21, 2011 przez kaszub1136 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Maj 21, 2011 (edytowany) W Polsce, nikt Ci nie zaoferuje VPS z portem 100Mb/s bez limitu transferu za taką cenę, a jak już by to było to max wyciągniesz parenaście mega. Jesteś w stanie przewidzieć, tak orientacyjnie ile transferu będziesz zużywał miesięcznie? Edytowano Maj 21, 2011 przez Aimer (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Maj 21, 2011 Jak na razie to ma być świeże mmo to nie będzie sporo zjadało ale przy kilkunastu osobach to transfer poleci. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
raf666 0 Zgłoś post Napisano Maj 21, 2011 W Polsce, nikt Ci nie zaoferuje VPS z portem 100Mb/s bez limitu transferu za taką cenę, a jak już by to było to max wyciągniesz parenaście mega. Jesteś w stanie przewidzieć, tak orientacyjnie ile transferu będziesz zużywał miesięcznie? W czerwcu mają być pierwsze testy. Na tą chwile mogę jedynie strzelać . Transfer zależy od liczby graczy ,ile ich będzie nie wiem ( czym więcej tym lepiej ) Zdaje sobie sprawe że VPS nielimitowane są tylko z nazwy , na tą chwilę sodze iż 1TB z dużym marginesem bezpieczeństwa byłby ok Za 200zł masz dedyka Zobacz to: http://www.server4yo....php?products=0 Tylko niestety licka na winde kosztuje i tu masz ponad 200zł. Bez windowsa masz niecałe 180zł dzięki za linka. A masz jakieś osobiste doświadczenia z tą firmą? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Maj 21, 2011 Z tego co czytałem to są spore utrudnienia w sprawie rozwiązania umowy z ww. firmą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Maj 21, 2011 Jeśli chodzi o rezygnacje to o ile mnie pamiec nie myli trzba wyslac do nich fax z rezygnacja i oczywiscie podpisac. Osobiście nie ale znajomy miał serwer w s4u i ja na nim pracowalem. Ogolnie wszystko ok ale jeszcze kilka miesiecy temu support był okropny ale na szczescie tylko raz byla potrzeba kontaktu. Sent from my GT-I5700 using Tapatalk Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach