pakarob 0 Zgłoś post Napisano Maj 18, 2011 Witam w ramach nauki i testowania próbuję zaimportować bazę przez phpMyadmina i otrzymuje taki komunikat baza spakowana w zip zajmuje 5,57 Mb Fatal error: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 45011769 bytes) in /var/www/html/phpMyAdmin-3.3.10-all-languages/libraries/import.lib.php on line 290 natomiast mniejsze bazy np. ok 3 mb lądują się bez problemu, podejrzewam ze błędna konfiguracja mysqla serwer VPS z DA pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Matmaxalez Zgłoś post Napisano Maj 18, 2011 Pisze czarno na bialym ze za duza baza nie ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Maj 18, 2011 w php.ini zwiększ parametr memory_limit ewentualnie zaimportuj bazę danych za pomocą mysqldump (Google wpisz myssqldump import) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nrm Zgłoś post Napisano Maj 18, 2011 to źle podejrzewasz. przecież komunikat jasno daje do zrozumienia w czym problem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pakarob 0 Zgłoś post Napisano Maj 18, 2011 Tyle to wiem, może nie precyzyjnie napisałem - chodzi o zmiany w konfiguracji aby było można lądować większe bazy, zanim zwrócę się do admina u ustawieni tego chciałbym to spróbować zrobić samemu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Maj 18, 2011 Pisze czarno na bialym ze za duza baza nie ? A Ty jak nie wiesz to nie marudź i wracaj do komunikatora z tymi ikonkami pchanymi masowo gdzie popadnie... @autor: ciężko było http://www.google.pl/search?sourceid=chrome&client=ubuntu&channel=cs&ie=UTF-8&q=otworzenie+budki+z+kebabem#sclient=psy&hl=pl&client=ubuntu&channel=cs&source=hp&q=fatal+error+allowed+memory+size+of&aq=0&aqi=g5&aql=f&oq=fatal+error+al&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=41907eec29e35148 ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Maj 18, 2011 Napisałem Ci w 3 poście co trzeba zrobić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pakarob 0 Zgłoś post Napisano Maj 18, 2011 tak dzięki crazyluki, napisałem zanim przeczytałem twoja odpowiedz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Maj 19, 2011 Tylko niech Ci ustawią tą wartośc na dosyć wysoką bo np. IPB potrzebuje 128 M. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach