satyr85 0 Zgłoś post Napisano Maj 17, 2011 Witam Potrzebuje dedyka lub mocnego vps pod zaplecze. Zainteresowała mnie oferta hetzner.de ze względu na ceny ripe i szukam czegoś podobnego w PL lub pośrednika. Konkretyzując potrzebuje conajmniej 128 ip z możliwością rozbudowy, procesor minimum 1rdzeń, ram minimum 1gb. Transfer od 500gb w górę. Najbardziej byłbym zainteresowany ofertą przeciętnego dedyka, do którego mógłbym dokupować adresy IP, a gdy przestanie on wystarczać przesiąść się na lepszą maszynę korzystając dalej z wykupionych wcześniej bloków ip (nie wiem czy takie rozwiązanie jest w ogóle możliwe-mam nadzieję że tak). Budzet - w przypadku jednorazowego kupna bloków RIPE - do 400 pln miesięcznie + koszty instalacji oraz ip. Do serwera na pewno zamówię usługę administracji - kwestia u kogo - zapraszam więc firmy również do składania ofert administracji serwerem Decydującą kwestią będzie oczywiście koszt IP. Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszystkie posty Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kissi Zgłoś post Napisano Maj 17, 2011 (edytowany) VPS - zapomnij Dedyk, może jak dobrze uzasadnisz potrzebę tylu IP Edytowano Maj 17, 2011 przez kissi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
satyr85 0 Zgłoś post Napisano Maj 18, 2011 @kissi Orientujesz się może jak wygląda samo składanie wniosku o dodatkowe IP do RIPE? Robi się to samemu czy też firma u której wykupie serwer zrobi to za mnie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krdc.pl 91 Zgłoś post Napisano Maj 18, 2011 @kissi Orientujesz się może jak wygląda samo składanie wniosku o dodatkowe IP do RIPE? Robi się to samemu czy też firma u której wykupie serwer zrobi to za mnie? 128 adresow ip na hosting ? oj to musialbys sie niezle nagimnastykowac a i tak podejrzewam ze nie dostaniesz dostaniesz odpowiedz ze na hosting dowolnej ilosci witryn wystarczy 1 adres IP Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bartosz.nowicki 7 Zgłoś post Napisano Maj 18, 2011 (edytowany) Dla utrzymania takiej liczby IP w grę wchodzi tylko serwer dedykowany. Lokalizacja serwera jest obojętna? Czy jednak wolałbyś coś konkretnego? Link do oferty: Serwery dedykowane Wszelkie pytania możesz kierować na: Infolinia: 801 000 437 Tel (71) 724 22 17 info@hostit.pl Edytowano Maj 18, 2011 przez bartosz.nowicki (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krdc.pl 91 Zgłoś post Napisano Maj 18, 2011 Budzet - w przypadku jednorazowego kupna bloków RIPE - do 400 pln miesięcznie + koszty instalacji oraz ip. Do serwera na pewno zamówię usługę administracji - kwestia u kogo - zapraszam więc firmy również do składania ofert administracji serwerem adresow IP nie da sie kupic ... pozatym dopisalbys czy chcesz w 1 puli czy z kilku roznych pol Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
satyr85 0 Zgłoś post Napisano Maj 18, 2011 Dziękuje za zainteresowanie tematem @krdc.pl Wolałbym oczywiście z kilku różnych pól, ale nie mam pojęcia jak by to wyglądało cenowo. @bartosz.nowicki Polska lokalizacja i Polskie ip byłyby dużo ciekawsze, ale podejrzewam że koszt ip mógłby przerosnąć moje możliwości. Jeżeli mógłby Pan tutaj albo na PW pokazać mi przykładowe koszty serwera oraz ip dla lokalizacji polskiej i zagranicznej będę bardzo wdzięczny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach