Donat 0 Zgłoś post Napisano Maj 16, 2011 Poszukuję hostingu pod joomlę 10-20gb/100-200gb-do b/o transferu mc, b/o dla domen, subdomen, baz, poczty,ftp lokalizacja serwerów najlepiej w Europie ping do 50ms. Chcę zaznaczyć żeby nie był to żaden unixowy złom (bo później są różne problemy typu chmod). cena do 100zł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Maj 16, 2011 Podana kwota nie jest za duża, u nas w promocji na rok masz podobne parametry: http://www.mzone-net.eu/index.php?d=kontawww_da Serwer MZ THREE z panelem Directadmin. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Donat 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 14, 2011 (edytowany) Po przygodach z Wujkiem Samem odświeżam temat: Poszukuję hostingu pod joomlę poj.10-20gb oraz transfer 100-200gb - do b/o transferu mc, b/o dla domen, subdomen, baz, poczty,ftp lokalizacja serwerów najlepiej w Europie ping do 50ms. Chcę zaznaczyć żeby nie był to żaden unixowy złom (bo później są różne problemy typu chmod). cena do 100zł oczywiście mogą być oferty promo na priva Edytowano Wrzesień 14, 2011 przez Donat (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Wrzesień 15, 2011 100zł rocznie, czy miesięcznie? Raczej w tej cenie nie spodziewałbym się cudów mając takie wymagania, jeśli chcesz postawić faktycznie na jakość zajrzyj do CastPola(link w podpisie), bazy SQL są stawiane na dyskach SSD, a w przypadku kont firmowych dostaniesz obsługę memcache Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Wrzesień 15, 2011 (edytowany) Tak z ciekawości - jakie obciążenie generuje Joomla przy takiej zajętości dysku i wykorzystywanym transferze? Moim zdaniem cena 100 zł rocznie jest w takim przypadku nieosiągalna. Chyba, że to rzeczywiście 100 zł miesięcznie. Edytowano Wrzesień 15, 2011 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dawid Sz. 98 Zgłoś post Napisano Wrzesień 15, 2011 Zwiększ budżet bo w tej cenie wątpię żebyś coś porządnego znalazł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Wrzesień 15, 2011 Chcę zaznaczyć żeby nie był to żaden unixowy złom (bo później są różne problemy typu chmod).cena do 100zł Mam nadzieję, że myślisz o miesięcznej cenie. Jak lubisz ryzyko to sprawdź jeszcze na Allegro, jest tam wiele promocji w dziale z hostingiem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Donat 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 15, 2011 W sumie rozsądna propozycja to vihost.pl lite2 lub uphost.pl host3-5 możecie coś porównywalnego podsunąć? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Donat 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 15, 2011 przygody z serwerami z allegro zakończyłem... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Wrzesień 15, 2011 To nie są "rozsądne propozycje", biorąc pod uwagę Twoje wcześniejsze wymagania.Same firmy ok, nic do nich nie mam. Raz jeszcze się pytam - jakie obciążenie procesora generuje Joomla w Twoim przypadku? Transfer i powierzchnia dyskowa to nie są jedyne parametry ograniczające oferty. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Donat 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 16, 2011 tego akurat nie wiem jakie obciążenie generuje joomla Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Wrzesień 16, 2011 (edytowany) To najpierw sprawdź, bo potem będziesz narzekał na firmę hostingowa. Sent from my HTC Sensation using Tapatalk Edytowano Wrzesień 16, 2011 przez MZone Group (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Donat 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 16, 2011 To najpierw sprawdź, bo potem będziesz narzekał na firmę hostingowa. Sent from my HTC Sensation using Tapatalk Obecnie korzystam z cpanelu - gdzie mogę sprawdzić aktualne obciążenie jakie generuję? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Wrzesień 16, 2011 Najlepiej napisać do usługodawcy Przy okazji należy zapytać się na jakim sprzęcie uruchomione jest konto. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Wrzesień 16, 2011 @regdos: użytkownik Donat zakładając ten temat zgodził się na otrzymywanie ofert od firm... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Wrzesień 16, 2011 d.v. - przeczytaj regulamin i zobacz co jest wymagane przy składaniu oferty przez firmy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
VIPserv.org 4 Zgłoś post Napisano Wrzesień 16, 2011 Chcę zaznaczyć żeby nie był to żaden unixowy złom (bo później są różne problemy typu chmod). No to szukaj hostingu na windows, nie będzie złom wtedy B) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Donat 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 17, 2011 Miałem do czynienie z serwerem opartym o unixa i tam Joomla szaleje ma problemy z uprawnieniami, dlatego nie chce unixa co nie wyklucza linuxa. Teraz obecnie u Wujka Sama mam serwer oparty o linuxa. Ale może kwestia leży w umiejętnościach administratora serwera??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Wrzesień 17, 2011 To zainteresuj sie VPSem z windą postaw sobie tam stronę w czym widzisz problem ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Wrzesień 17, 2011 Miałem do czynienie z serwerem opartym o unixa i tam Joomla szaleje ma problemy z uprawnieniami, dlatego nie chce unixa co nie wyklucza linuxa. Teraz obecnie u Wujka Sama mam serwer oparty o linuxa. Ale może kwestia leży w umiejętnościach administratora serwera??? A na jakim to unixie miałeś hosting ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nrm Zgłoś post Napisano Wrzesień 17, 2011 szukam auta ale tylko w automacie, nie w tym złomie manualu bo jak zmieniam biegi to mi rwie. nie no sorry, cały świat ma dżomle hostowaną na uniksach i żyje, a tu sie trafił taki, któremu chmody przeszkadzają Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Donat 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 17, 2011 (edytowany) Teraz to już nie powiem jaki to był unix bo po długich i ciężkich rozmowach rozstałem się z dostawcą. Najlepszy był komunikat: W dniach od 01 Lipca do 10 Sierpnia 2011 biuro obsługi ********* nie pracuje w związku z zaplanowanym okresem urlopowym. W związku z powyższym czas odpowiedzi na każdą wiadomość będzie wydłużony i może wynieść do 7 dni roboczych od momentu otrzymania wiadomości. Jeżeli Państwa sprawa jest pilna i wymaga natychmiastowej interwencji administratora (poważna awaria) - Prosimy o kontakt: tech@******.pl Przepraszamy za zaistniałe niedogodności. A faktycznie odpowiadali dopiero po 15 sierpnia Edytowano Wrzesień 17, 2011 przez Donat (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Wrzesień 17, 2011 Nie wiń narzędzia za to, że majster do dupy. To tak jakbyś powiedział, że młotek to kijowe narzędzie, bo ci stolarz krzywo gwóźdź wbił. A w ogóle to nieczęsto się spotyka Unixy na serwerach hostingowych, Linux, BSD i owszem, ale Unixy widziałem tylko w 3 czy 4 firmach. I podaj nazwę firmy, która ma takie podejście, niech ludzie wiedzą czego unikać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryk 451 Zgłoś post Napisano Wrzesień 17, 2011 Donat: system nie ma tu nic do rzeczy. Nie chcesz po prostu serwera z czystym mod_php, gdzie Joomla zapisuje sobie pliki z uprawnieniami Apache'a i trzeba ustawiać plikom chmody do zapisu dla świata (777). A Mod_php mimo, że stosowane już bardzo rzadko to spotkasz na dowolnym systemie (nawet jest wersja pod Windows), jak źle trafisz ;-). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach