zaksmok 0 Zgłoś post Napisano Maj 12, 2011 Witam. Poszukuję jakiegoś dobrego rozwiązania do podpięcia maili. Obecnie korzystałem z google apps, ale mają ograniczenie do 10 kont. Potrzebuje jakiegoś pewnego rozwiązania. - minimum 30 kont email na domenę - minimum 1gb na konto - możliwość podpięcia własnej domeny + domen dodatkowych - aliasy - catchall - filtry antyspamowe Najlepiej coś darmowego, a jak nie da rady to może być płatne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Maj 12, 2011 M$ Mail, prokonto.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
IceBeast 30 Zgłoś post Napisano Lipiec 9, 2011 d.v mógłbyś dać linka albo podać dokładną nazwę tego M$ Mail? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Lipiec 9, 2011 http://domains.live.com/ 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ganicjusz 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 22, 2012 (edytowany) Podepnę się pod ten temat. Dla skryptu typu forum phpbb3 jak skorzystam z usług google lub ms to będę mógł za ich pomocą wysyłać np. maila do 1000 użytkowników czy tu są jakieś ograniczenia? Bo rozumiem, że ograniczenie do 10 kont to dotyczy maili na domenę typu kontakt@domena.pl. biuro@domena.pl itp.? W ogóle to jestem w kropce bo nie wiem czy konfigurując swojego vps-a lepiej zainstalować serwer pocztowy na swoim vps czy skorzystać z zewnętrznego rozwiązania. Edytowano Kwiecień 22, 2012 przez Ganicjusz (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Kwiecień 22, 2012 Osobiście zawsze polecam zewnętrzne serwisy, dzięki temu w razie przesiadki na inny serwer poczta jest nieruszana i w czasie przeprowadzki działa nieprzerwanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hanti 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2012 ja tutaj musze podziekowac d.v - przy okazji tego tematu zobaczylem odpowiedz i przenioslem cala poczte na prokonto.pl nawet nie wiedzialem ze jest taka mozliwosc w dodatku za free a z vpsa moglem dzieki temu zwolnic sporo ramu bo juz nie potrzebuje pewnych uslug thx Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2012 Właśnie po to takie serwisy istnieją. Dzięki GMialowi i Prokonto mam jeden serwer z kilkunastoma stronkami w Wordpressie i innych "ciężkich" skryptach, który ma zaledwie 512MB RAMu i spokojnie daje radę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dan 2 Zgłoś post Napisano Kwiecień 25, 2012 Czy prokonto.pl ma jakieś "haczyki"? Na czym zarabiają, jeśli wszystko dają darmowo? Bo z tego co pobieżnie przejrzałem nie doklejają żadnych reklam... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Kwiecień 26, 2012 (edytowany) Nie doklejają reklam, ale od czasu do czasu wysyłają masowy mailing, to jest usługa o2.pl. Takie same konta, takie same zasady, jedynie z możliwością podpięcia własnej domeny. Edytowano Kwiecień 26, 2012 przez d.v (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kede 31 Zgłoś post Napisano Kwiecień 26, 2012 Można za pomocą prokonto wysyłać masowy mailing? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Kwiecień 26, 2012 Nie można, to operator (o2.pl) rozsyła mailingi reklamowe do użytkowników swoich kont (w tym prokonto.pl). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach