William 0 Zgłoś post Napisano Maj 11, 2011 Witajcie. Mamy mały problem ponieważ w mojej Siódemce za każdym razem po włączeniu kompa włącza się proces wmpnetwk.exe czyli usługa udostępnia sieci przez program Windows Media Player. Ten proces zżera średnio aż 25 % procesora. Jest może jakiś sposób aby go zatrzymać na zawsze? ( Tak, szukałem w msconfing ale go tam nie ma jako usługi uruchamiane podczas startu systemu.) Z góry Dzięki : D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Maj 11, 2011 A nie możesz w panelu wyłączyć tej usługi? Nie wiem jak na siódemce ale na XP jest funkcja wyłączania usług Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość GrandBB Zgłoś post Napisano Maj 11, 2011 Witaj, wejdź kolejno do: Panel sterowania\System i zabezpieczenia\Narzędzia administracyjne\Usługi. Znajdź: Usługa udostępniania w sieci programu Windows Media Player, następnie PPM, właściwości typ uruchomienia: Ręczne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Maj 11, 2011 Panel sterowania -> Narzędzi administracyjne -> Usługi Znajdujesz proces, którego chcesz się pozbyć, klikasz prawym myszy -> Właściwości, na zakładce "Ogólne" dajesz Typ uruchomienia" "Wyłączony" i zatrzymujesz proces. Po restarcie już się nie podniesie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
William 0 Zgłoś post Napisano Maj 12, 2011 Dzięki Wielkie, Działa : ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach