Oszukista 0 Zgłoś post Napisano Maj 11, 2011 (edytowany) Witam, mam zamiar stworzyc siec serwerow CS 1.6. Przegladajac internet natknalem sie na kilka firm oferujacych serwery www. Moje pytanie jest takie - ktora z firm oferuje najlepsza oferte dla postawienia forum na silniku phpbb by przemo? Zalezy mi aby firma nie byla droga, transfer wystarczal i aby byla mozliwosc stworzenia bazy MySQL. Myslalem nad: Livenet - oferta Big 1and1.pl - oferta dual starter WEBD.pl - Large Prosze o porady - Oszukista Edytowano Maj 11, 2011 przez Oszukista (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Maj 11, 2011 z naszej strony proponujemy ci Hosting Sms płatne 1,23 miesięcznie http://freecast.pl/serwery-www-za-sms.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość finlandia Zgłoś post Napisano Maj 11, 2011 @up Wasz hosting sms za 1,23 nawet nie jest podobny parametrami do pakietów pokazanych przez autora wątku czy to transferowo czy miejscowo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wood 173 Zgłoś post Napisano Maj 11, 2011 Szczerze mówiąc, to do webd.pl jestem uprzedzony. Livenet tak średnio mnie przekonuje, podobnie jak 1and1. Gdybym miał wybierać z tych trzech to chyba zdecydowałbym się na livenet.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szuwarek-mini 60 Zgłoś post Napisano Maj 11, 2011 (edytowany) Nie wybrałbym żadnej z podanych propozycji. Lepiej jak podasz ilu przewidujesz użytkowników dziennie/jednocześnie, jaki mniej więcej transfer i ile dysku bo stwierdzenie "żeby transfer wystarczał"... no cóż, jak tankujesz auto korzystając z obsługi to nie mówisz "lej tyle żebym do Francji dojechał". Jaki budżet na to przeznaczasz? Edytowano Maj 11, 2011 przez szuwarek-mini (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Oszukista 0 Zgłoś post Napisano Maj 11, 2011 Do 20zl miesiac, na poczatku to bedzie 10gora 20 uzytkownikow. Z czasem mysle 200/500. Przestrzen dyskowa 1gb mysle ze wystarczy, transfer tak aby wystarczyl (nie znam sie) i przedewszystkim mozliwosc tworzenia baz MySQL i podpiecia domeny.pl (o ile nie jest gratis/do kupienia od razu) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Maj 11, 2011 Nie wiem czy to się mieści w Twoich funduszach: Serwer MZ FOUR: http://www.mzone-net...p?d=kontawww_da Edit: Jak nie masz dużego serwisu na początku możesz zacząć od MZ TWO i zmienić w razie potrzeby. Do 20 złotych MZ THREE: http://www.mzone-net.eu/index.php?d=kontawww_da Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wood 173 Zgłoś post Napisano Maj 11, 2011 (edytowany) Domenę najlepiej sobie kupić np. w OVH. Co do hostingu, to polecam pakiet Start-3 z unixstorm.org Pojemność:2 GB, limit transferu:15 GB, bazy MySQL:10, konta E-mail:10, cena za rok: 61,50 PLN (to jest cena bez żadnych promocji) Na początek w zupełności wystarczy, później też jeszcze długo pociągnie . Polecam, ze względu na bardzo dobrą dobrą stabilność, za stosunkowo niską cenę. Edytowano Maj 11, 2011 przez wood (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Matmaxalez Zgłoś post Napisano Maj 11, 2011 @up Wasz hosting sms za 1,23 nawet nie jest podobny parametrami do pakietów pokazanych przez autora wątku czy to transferowo czy miejscowo. EEE xD a gdzie on pisze jakie DOKLADNIE chce parametry? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Oszukista 0 Zgłoś post Napisano Maj 11, 2011 Chyba sie zdecyduje na ten pakiet w pdg.pl a dokladnie pakiet medium =) a domene w ovh zakupie, na poczatek nie potrzebuje jakiegos kox hostingu. Dzieki za wszystkie porady. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
William 0 Zgłoś post Napisano Maj 11, 2011 (edytowany) Cześć : D Sprawdź jeszcze to : OPANUJ SIĘ! TAKI KRZACZOR? Edytowano Maj 11, 2011 przez crazyluki (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach