darkD 0 Zgłoś post Napisano Maj 9, 2011 mam do wykonania obliczenia matematyczne potrzebuje na juz kilku serwerow /dedyk lub vps/ z gwarantowana moca procesorow na 4 dni te serwery proc: quad 4core lub wiecej 2ghz/core i w gore mem: min 4gb dysk: min. 20 gb OS: debian x64 transfer bedzie niewielki max. kilkanascie mb/dzien jesli moze ktos udostepnic takie maszyny to prosze o oferte z cena Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kissi Zgłoś post Napisano Maj 9, 2011 Nikt raczej nie trzyma serwerów z wolną mocą obliczeniową Sprawdz: http://www.ovh.pl/cloud/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Maj 9, 2011 Odezwij się na PM. Chyba będę miał jedną maszynkę z wolna mocą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
darkD 0 Zgłoś post Napisano Maj 9, 2011 Sprawdz: http://www.ovh.pl/cloud/ cloudy tam sa tanie ale niestety jak źle się trafi to moc jest mizerniutka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kissi Zgłoś post Napisano Maj 9, 2011 cloudy tam sa tanie ale niestety jak źle się trafi to moc jest mizerniutka Chyba nie rozumiesz idei clouda potrzebujesz więcej mocy to sobie zwiększasz ilość instancji... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
darkD 0 Zgłoś post Napisano Maj 9, 2011 Chyba nie rozumiesz idei clouda potrzebujesz więcej mocy to sobie zwiększasz ilość instancji... zeby mozna bylo tak cluster z tego robic to tak ale kazady hoscik na cloudzie w ovh to odzielna maszyna a ja nie potrzebuje 10 vhostow po 500mhz tylko np. 10 po 4ghz np. i tak uzywam bo jednak cos tam jest - w tej chwili mam odpalone 40x4core ale sumaryczna moc jest na poziomie 10 quadow Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theONE 526 Zgłoś post Napisano Maj 9, 2011 to ile mocy i jakich prockow i za ile potrzebujesz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
darkD 0 Zgłoś post Napisano Maj 9, 2011 dostałem juz 4 super serwery dzieki Milosz to ile mocy i jakich prockow i za ile potrzebujesz kazda ilosc a za ile - wiadomo najtaniej na świecie... hhee zaproponuj cos Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach