Adrian Mazurek 0 Zgłoś post Napisano Maj 6, 2011 Kilka dni temu otrzymałem maila od firmy MoreDigital.com . Chciałbym ostrzec wszystkich przed tą firmą (firmą spamerską). Maile pisane są bardzo ciekawie, pierwszy raz prawie dałem się nabrać na taki spam, szukałem w internecie (w Polsce nikt o tym nie pisał), za granicą temat jest już bardziej popularny. Firma proponuje nam kupienie reklamy na swojej stronie (ja akurat prowadzę portal regionalny, e-mail przyszedł na adres redakcyjny). Choć stronę odwiedza 5 tyś osób miesięcznie, zaproponowano mi system polegający na reklamach tekstowych. Witam Jestem pracownikiem firmy konsultingowej More Digital, która ma swoją siedzibę w Wielkiej Brytanii. Świadczymy usługi w zakresie social media marketing (marketing w mediach społecznościowych). Szukamy partnerów reklamowych dla naszych klinetów. Jesteśmy zainteresowani zamieszczeniem reklamy na Pana/Pani stronie internetowej. Oferujemy płatność za rok z góry (szczegóły dotyczące naszych stawek podamy w dalszej korespondencj). Jeśli dojdziemy do porozumienia, przelew zostanie dokonany w przeciągu 48 godzin od momentu zamieszczenia reklamy na stronie. Proszę o potwierdzenie, czy jest Pan/Pani zainteresowany umieszczeniem małej reklamy tekstowej na swojej stronie Okszow.pl. Z poważaniem Charles Davey Po mojej odpowiedzi : Witam Bardzo dziękuję za odpowiedź na mój email! Reprezentujemy następujące dziedziny, które mogą Pana-Panią zainteresować: - gry online – za tego typu reklamę oferujemy 120 USD rocznie - finanse, telekomunikacja, turystyka oraz zdrowie – 100 USD rocznie Reklama, którą zamieścimy na Pana/Pani stronie będzie w formie tekstu, a nie bannera i będzie widoczna tylko na jednej stronie witryny internetowej. Należną sumę uregulujemy przy użyciu bezpiecznej platformy płatniczej PayPal, albo Moneybookers, w przeciągu 48 godzin od momentu uruchomienia reklamy. Proponuję zapoznać się z naszym regulaminem: www.moredigital.com/terms.pdf. Proszę poinformować nas, która z wyżej wymienionych dziedzin najbardziej Panu/Pani odpowiada. Dobierzemy odpowiedniego klineta i przygotujemy reklamę! Z poważaniem Charles Zdziwiła mnie suma, którą proponują za cały rok z góry. Jeżeli macie doświadczenia z tym krzakiem piszcie, ja się nie udałem wpuścić w maliny jednak odsyłam do tego artykułu : http://www.piotrkrzyzek.com/moredigital-com-scam-or-not-subject-enquiry-regarding-email/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach