Cameleon 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 28, 2005 Który z tych systemów / Paneli jest najlepszy waszym zdaniem na server dedykowany? Suse 9.1 z Plesk 7.5 32bitowy system Suse 9.2 z Confixx 3.0 32bitowy system Suse 9.1 z kontrol panel - firmowy 64bitowy system Debian 3.1 kontrol panel - firmowy 32bitowy system Debian 3.1 kontrol panel - firmowy 64bitowy system Potrzebuje coś w stylu resseller wiem że plesk to ma ale confix chyba nie. Ogólnie który byście wybrali? dzięki za pomoc... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Przemysław 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 28, 2005 afaik confixx właśnie ma poziom reseller, a plesk nie. Wybierz taki system który znasz najlepiej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cameleon 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 28, 2005 z pleskiem miałem nieco doczynienia, confixem nie specjalnie, generlanie zaczynam w tym temacie więc tego czy tego uczył bym się od początku, wydawało mi się że plesk ma coś takiego jak panele klientów. w świetle tego możesz mi coś polecić?, chodzi też o system OS który z nich jest ogólnie ok. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
draye 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 28, 2005 Ja bym wybral Suse 9.1 z Plesk 7.5 32bitowy system, pomimo ze plesk niema poziomu reseller ( IMO lepiej dla maszyny ) W tym przypadku trudno mowic o tym ze najlepiej wybrac system ktory sie najlepiej zna: bo sa tylko 2 rozne dystrybucje i nie ma zadnego panelu do debiana :< Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Grudzień 28, 2005 suse 9.1 i plesk to straszna konfiguracja wiem z doswiadczenia. Jak wybral bym suse 9.2 i confixx. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cameleon 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 28, 2005 sorry za noob pytanie, ale jeśli ten panel nie ma reseller to nie bede w stanie stworzyc takiego panelu dla innych klientów, tylko będzie taka możliwość jeśli panel zawiera reseller opcje, czy dobrze rozumiem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad.K 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 28, 2005 Ja bym brał debiana i doinstałował darmowy panel z sieci jakiś :-) ale Cameleon, to zależy na któym systemie TY się czujesz najlepiej. Co do panelu reseller to o ile dobrze zrozumialem przedmowcow, to w PLESKU, masz panel dla admina z ktorego zajmujesz sie calym serwerem itp, oraz panel do koncowego usera, jednak nie masz, tak jak np. confixx, panelu dla kont typu reseller - czyli taki jak by WHM hehe (przepraszam jeśli coś pokręciłem ale też dopiero szkole się w tej dziedzinie) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cameleon 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 28, 2005 W takim razie ja też pokręciłem, chodzi mi o dawanie paneli ludziom jako zwykli użytkownicy, nie jako reseller. (reseller rozumiałem jako siebie, tzn że ja mam możliwośc tworzenia tyle paneli klientom ile chce, ale to chyba w takim razie jest standardem )... co do systemów i jeszcze kilka opinni mile widziane Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad.K 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 28, 2005 czyli jesli chcesz tylko dawac konta zwykle, i nie oferowac kont resellerskich to mysle ze panel PLESK w zupelnosci sie nada. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
draye 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 28, 2005 Duzego wybory w dystrybucjach niemasz.... Debian na pewno jest o wiele stabilniejszy od SUSE i IMO lepiej nadaje sie na serwer. Ale ze wzgledu na panel wybralbym Suse z ktoryms panelem. Chyba ze masz wiecej pieniedzy to mozesz kupic licencje na Cpanel i zainstalowac go na Debianie. @Cameleon - zarowno w Plesku jak i Confixxxie mozna tworzyc konta zwyklym uzytkownikom. http://www.webhostingtalk.pl/viewtopic.php?t=41 - tu pisze co to jest reseller :> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach