Akasan 0 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2011 (edytowany) Witam Was wszystkich. Chciałbym prosić Was o pomoc. Mianowicie chodzi i o wykupienie vps lub wirtualnego serwera pod wordpress. Chciałbym abyście mi doradzili, który lepszy. Mogę przeznaczyć 30 zł miesięcznie (płatność tylko miesięcznie, opcjonalnie przez paypal). W proponowanych serwerach wirtualnych zależy mi na php memory limit (min 128mb) i czy radzi sobie z tzw. digg effect. A jeśli chodzi o VPS to w ogóle nie wiem czym to się je. ;( Najlepiej żeby były to serwery na DirectAdminie Edytowano Maj 3, 2011 przez Akasan (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2011 Na Digg effect czy po naszemu Wykop efekt jest wtyczka http://wordpress.org/extend/plugins/wp-super-cache/ z trybem pracy na "Use mod_rewrite to serve cache files". O VPSie managed za 30zł/m możesz zapomnieć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Akasan 0 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2011 Nie musi być managed. Od roota też może być (szybko się uczę). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wood 173 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2011 Ale po co od razu wyskakiwać z serwerem VPS. Najpierw wybierz sobie jakiś hosting współdzielony. Jak będziesz przekraczał limity, to wtedy przejdziesz na coś mocniejszego. Na początek polecam jakiś pakiet biznes z Unixstorm. Jeżeli wyższa półka to dobry będzie najmniejszy pakiet z dhosting.pl, wydaje się mały, ale udźwignie słonia . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RedDevil 19 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2011 Również popieram kolegę VPS na rozpoczęcie działalności bloga to zbędny wydatek. Odpowiednio skonfigurowany WordPress z dodatkami o których wspomniał Tomasz radzi sobie na porządnych kontach wirtualnych naprawdę dobrze. Weź sobie konta z okresami testowymi we wcześniej wspomnianych firmach. Sprawdź szybkość ładowania stron oraz wydajność kont. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Groszek 0 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2011 Polecam konto Biznes-1 z firmy Unixstorm pod wordpressa. Sam mam stronkę opartą o ten silnik u nich i jestem zadowolony. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Akasan 0 Zgłoś post Napisano Maj 5, 2011 (edytowany) Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Przejrzę oferty i jednak póki co zdecyduję się na shared hosting. I czy może wiecie, który serwer spełniałby te wymagania: PHP 5.2+ MySQL 5+ Apache 2.2+ mod_mysql mod_xml mod_zlib Z góry dziękuję za odpowiedzi. Edytowano Maj 5, 2011 przez Akasan (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach