kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Maj 1, 2011 Mam taki problem. Ktoś wchodzi do mnie na TSa i spami ciągle, banuje go i za kilka dni znowu z tego samego ip wchodzi. Wiecie może jak wyciąć ip z serwera, ale tak, żeby się dało je odblokować (wszystko przez konsole). VPS w hitme. Jakieś pomysły? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Maj 1, 2011 iptables? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Maj 1, 2011 (edytowany) iptables -I INPUT -p all -s TUTAJ_IP_GOŚCIA -j DROP EDIT: tym pierwszy Edytowano Maj 1, 2011 przez Marek607 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Maj 1, 2011 jak to zrobie, potem jednak bede chcial odblokowac ip to co mam zrobić? a zapomniałem dopisać, system to debian 5 o ile to cos zmienia Sent from my GT-I5700 using Tapatalk Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Maj 1, 2011 (edytowany) Nie wiem czy to dobrze pisze, więc mnie poprawcie jak coś: -D INPUT -p all -s TUTAJ_IP_GOŚCIA -j ACCEPT Ogólnie to: http://zsk.wsti.pl/publikacje/iptables_przystepnie.htm Edytowano Maj 1, 2011 przez Marek607 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach