Marek607 655 Zgłoś post Napisano Kwiecień 28, 2011 Jade sobie właśnie ładnie z tutka: http://www.howtoforge.com/how-to-run-your-own-name-server-with-ispconfig-3-and-fast-hosts I mam problem: Jak chce stworzyć w ovh glue record to mi wyskakuje: Musisz wpisać do strefy DNS przynajmniej pole 'A' dla hosta ns1.pikla.pl, aby go zarejestrować u operatorów Czyli rozumiem że mam edytować strefe DNS?? Tylko pytanie czy w rodzaju wybrać : "przekierowanie" czy "serwery wirtualne" i co zmienić w strefie A?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość trustcom Zgłoś post Napisano Kwiecień 28, 2011 (edytowany) Po pierwsze musisz domenę zarejestrowaną w OVH dla której chcesz utworzyć glue record oddelegować na DNSy OVH. Potem dopiero możesz w opcji Rekord Glue utworzyć taki rekord. Mając utworzony taki rekord możesz zmienić DNSy m.in na tego dodanego jako glue. edit: gdyby przy tym nie chciało zaskoczyć dodanie glue, to po oddelegowaniu na DNSy OVH, wejdz w opcję Strefa DNS, potem Pole A i wpisz ns1.pikla.pl, a z listy rozwijanej wybierz opcję: Inny adres docelowy. Podajesz IP dajesz Zatwierdź i potem dodanie Glue powinno zaskoczyć. Najpierw spróbuj 1 wersji jak nie zaskoczy zrob to co jest w edit . Pozdrawiam i powodzenia . Edytowano Kwiecień 28, 2011 przez trustcom (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Kwiecień 28, 2011 Po drugie jak chcesz w OVH ustawić glue recordy to domena musi być na ich DNSach minimum 24h Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Kwiecień 28, 2011 Jak chce zmienić na dns-y ovh to mi wyskakuje "Strefa SOA dla domeny pikla.pl nie jest dostępna na serwerze dns: ns18.ovh.net" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Kwiecień 28, 2011 No właśnie znalazłem gdzies o tym info i jeszcze to: http://forum.ovh.pl/showthread.php?t=9909 Czyli mam rozumiec że jak zmieniłem w streie A Ip na te mojego serwera to teraz wystarczy poczekać trochę i dopiero dodać te rekordy?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach