Gość Webb Zgłoś post Napisano Kwiecień 26, 2011 Tak więc poszukuje serwera VPS... Procesor: około 2GHz RAM: 2GB (może być BURST) Dysk: 20/25GB Transfer: 150GB/mc Adresy IP: 1 Z możliwością przejścia powoli na lepsze pakiety... Jak najtaniej W Polsce, ew. za granicą ale z polskim supportem oraz stroną. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Kwiecień 26, 2011 glowanet.pl mzone.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wood 173 Zgłoś post Napisano Kwiecień 26, 2011 vihost.pl mzone.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webh.pl 229 Zgłoś post Napisano Kwiecień 26, 2011 Webh.pl :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fiberhead 9 Zgłoś post Napisano Kwiecień 26, 2011 Witam i zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą serwerów VPS. VPS Business z konfiguracją: Gwarantowany CPU 2,4 GHZ Gwarantowany RAM 1024 MB SWAP RAM 2048 MB Dysk twardy 60 GB Miesięczny transfer 1000 GB Ilość adresów IP 2 lokalizacja Niemcy Wirtualizacja Xen 7-dniowa gwarancja zwrotu pieniędzy! Cena: 60zł na m-c Brutto cod promocijny: summer2011 http://www.fiberhead.pl support@fiberhead.com Z poważaniem Albert Horyza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Kwiecień 26, 2011 http://freecast.pl/serwery-vps.html zerknij Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Marshall Zgłoś post Napisano Kwiecień 26, 2011 (edytowany) Nie polecam freecast tam ciągle pada serwer # Jak wybierać serwer to z stajni Pawła ionic.pl Edytowano Kwiecień 26, 2011 przez Marshall (zobacz historię edycji) 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Kwiecień 26, 2011 Ja od siebie mogę polecić Hitme (link w stopce). Do dyspozycji przy wirtualizacji OpenVZ masz 4 rdzenie procesora, nie jest nałożony limit taktowania procesora do tego podanego w ofercie. Jeśli bys zbyt mocno przeciążał procesor (musiałbyś się postarać ) to system nałoży limit do tego zgodnego z ofertą. Jeśli parametry podane na stronie nie są odpowiednie dla Ciebie to napisz do nich celem indywidualnej oferty lub odezwij się do mnie na PW, coś postaram się wskórać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hdmagc Zgłoś post Napisano Kwiecień 26, 2011 Nie polecam ciach tam ciągle pada serwer Niektórzy nie potrafią złożyć oferty bez negacji. To żałosne. Może dodać punkt do wyboru "zgadzam się na otrzymywanie ofert z negacją innych ofert" 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
samp 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 26, 2011 http://netdc.pl Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Kwiecień 26, 2011 (edytowany) Nie polecam freecast tam ciągle pada serwer # Jak wybierać serwer to z stajni Pawła ionic.pl Zaraz zaraz ciągle pada serwer ? skoro tak twierdzisz to napisz proszę kiedy padł serwer na którym postawione są VPS/Y? Na obecna chwile mamy 99,9 % uptime serwera Czekam na odpowiedz na moje pytanie Edytowano Kwiecień 26, 2011 przez freecast.pl (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Marshall Zgłoś post Napisano Kwiecień 26, 2011 (edytowany) żebym ja tak sobie screena nie wyciął z serwera u ciebie czasem z 3 dni strona nie działa główna o shared czy reseller nie wspomnę Nie broń się byle jakim screenem wszyscy wiemy jak było z ostatnimi padami mówiłeś ze atak ddos a zaraz obciążenie człowieku masz pojęcie w ogóle o admince serwerem skoro nie potrafisz tak prostych rzeczy zdiagnozować a prowadzisz firmę hostingową od kilku lat Edytowano Kwiecień 26, 2011 przez Marshall (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Matmaxalez Zgłoś post Napisano Kwiecień 26, 2011 żebym ja tak sobie screena nie wyciął z serwera u ciebie czasem z 3 dni strona nie działa główna o shared czy reseller nie wspomnę Nie broń się byle jakim screenem wszyscy wiemy jak było z ostatnimi padami mówiłeś ze atak ddos a zaraz obciążenie człowieku masz pojęcie w ogóle o admince serwerem skoro nie potrafisz tak prostych rzeczy zdiagnozować a prowadzisz firmę hostingową od kilku lat On mowi, o dedyku z vpsami a nie sharedami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Marshall Zgłoś post Napisano Kwiecień 26, 2011 On mowi, o dedyku z vpsami a nie sharedami Dobrze , Mateusz ale chodzi o samo funkcjonowanie serwisu hostingowego. O same awarie o które on się potyka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Matmaxalez Zgłoś post Napisano Kwiecień 26, 2011 Mozliwe nie jestem ich klientem, ale trocje sie slyszy ze sa awarie no, ale kazdy sie zmienia ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Kwiecień 26, 2011 (edytowany) Dobrze , Mateusz ale chodzi o samo funkcjonowanie serwisu hostingowego. O same awarie o które on się potyka. Czesie awarie raz na 6 miesięcy to często UPTIME http://www.serviceup...0d2158&Id=30434 Wiele firm wypowiadających się na tym forum ma częściej awarie niżeli Freecast Edytowano Kwiecień 26, 2011 przez freecast.pl (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Kwiecień 26, 2011 Ten pad był chyba z tydzień temu i reakcja była natychmiastowa... Co ci po całym screenie z htop-a? Chcesz podejrzeć procesy czy obciążenie maszyny? Bo IP raczej tam nie będzie pokazane (jeżeli ip klienta na procesie to frecast by mógł ukryć). Skoro nie umiałby zarządzać serwerem to chyba by się nie utrzymał na rynku bo by nie miał klientów... Logiczne? Zwłaszcza skoro wg. Ciebie ma pady i awarie co chwila. Gdyby jakaś firma miała takie pady to nie miałaby szans na rynku! Co do tematu to sprawdź hitme! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wood 173 Zgłoś post Napisano Kwiecień 26, 2011 @freecast ale popatrz na swój monitoring. To ja swoje zwykłe hostingi monitoruję z interwałem 1 min max 2. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Kwiecień 26, 2011 (edytowany) Ehh ... największe firmy w Polsce mają swoje problemy techniczne tego nie da się uniknąć . a awarie mające miejsce raz na pół roku to standard Serwery są monitorowane na bieżąco Edytowano Kwiecień 26, 2011 przez freecast.pl (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Kwiecień 28, 2011 (edytowany) Przepraszam, freecast ale jeżeli ja widzę stronę dostawcę hostingowego z gotowego szablonu z http://www.templatemonster.com/ (ciekawe czy chociaż go kupiłeś ) Co złego jest w kupowaniu profesjonalnych, gotowych szablonów? Dla mnie (i jak sądzę dla wielu osó jest to rozwiązanie satysfakcjonujące i nie jest podstawą do stwierdzenia, że firma nie jest profesjonalna. Bardziej profesjonalna będzie jeśli kupi gotowy szablon u osoby, która jej powie że zrobiła go na zamówienie? Proszę... A autorowi tematu mogę polecić firmę statnet. Nie wiem tylko czy kwota będzie odpowiednia. Ewentualnie tańsza oferta tej samej marki: http://www.vpsinn.pl/ Edytowano Kwiecień 28, 2011 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Kwiecień 28, 2011 (edytowany) Może to że przeróbki tego szablonu są na poziomie gimnazjalisty ? Strona wygląda fatalnie, nic nie mam przeciw gotowym szablonom. Hmm naprawdę są rożne gusta w stronach internetowych ...... wiec nie neguj nas poprzez to że strona tobie akurat się nie podoba. Myślę ze jako dostawca usług hostingowych świadczymy usługi na wysokim poziomie. Najgorsze w tym wszystkim jest to że nie które osoby oceniają jakość usług na podstawie np strony. tylko zwróć uwagę na to ze potencjalny klient wchodząc chce znaleźć na stronie szybko to co go interesuje. Piękne opakowanie nie zawsze odzwierciedla to co kupujemy. Damian tutaj nikogo nie broni niby przed czym? ma u mnie VPSA jak zresztą sam pokazał on ze uptime usługi ma wysoki. Edytowano Kwiecień 28, 2011 przez freecast.pl (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach