breja 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2011 (edytowany) Witam! Szukam taniego dedyka wymagania: Proc: 2 rdzenie (to prawdopodobnie przesada bo beda tylko regexy uzywane) RAM: 1GB (lub 2GB jak nie duza roznica w cenia) Lacze: Jako ze bedzie to tylko pod webcrawlera to bedzie on nonstop cos pobieral a wysylanie to jedynie potwierdzanie pakietow wiec jezeli IN bylo by za free to transferu bedzie potrzeba bardzo malo jezeli nie to 3-5TB mnie zadowoli. Instalacja: najlepiej ~0 Support ani dostepnosc nie musi byc super bo nic sie nie stanie jak beda drobne przestoje czy nawet utrata dysku nie jest zadnym problemem Ze specyfikacji wynika ze serwerownia w USA byla by chyba najlepsza bo niby powinno byc tanio no i pewnie spora czesc stron jest tam hostowana a te co nie sa i tak pewnie bada mialy fajne polaczenie z usa. Sprawdzalem swoja aplikacje na VPSie z serwerydlaciebie.pl (przy okazji dzieki za dobre podejscie i zaliczenie mi miesiaca jako platnego testu bez koniecznosci miesiecznego platnego wypowiedzenia) Linux VPS Pro X4 ale byla porazka ;] moja aplikacja robi tymczasowe pliki z ktorych potem sobie pobiera urle do pobrania i ustawiona max ilosc otwartych plikow i polaczen tcpip nie pozwalala na normalne uzytkowanie mojego webcrawlera. Aktualniy nic lepszego niz w NL leaseweb Intel T2450/2GB/1x160GB (DC4) 5TB za 35euro nie moge znajesc ;] Edytowano Kwiecień 20, 2011 przez breja (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Spajder 6 Zgłoś post Napisano Kwiecień 21, 2011 Może webtropia? http://www.webtropia.com/en/home/economy-server.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
draker 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 21, 2011 Webtropia ma limit transferu in/out na 2TB, a potem ucinaja lacze do 10mbps, wiec ciezko bedzie cos wyciagnac sensownego... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach