draker 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2011 Witam. Zlecę jak najmniej inwazyjną instalację nginx'a albo litespeeda na serwerze VPS. Sam oczywiście bym to zrobił, tyle, że zależy mi na jednym: maksymalnie 20 minut downtime'u, bo obecnie strona stoi na Apache, a ja nie chcę ryzykować. Chyba, że ktoś będzie instalował w godzinach nocnych, wtedy to OK. Dodatkowo potrzebne mi jest jeszcze: -w przypadku nginx'a przerobienie standardowego .htaccess Joomli 1.5 na ten zgodny z nginx'em -zintegrowanie z panelem PLESK (z tego co patrzyłem w internecie jest mnóstwo poradników i w przypadku takiego lite'a trzeba tylko w panelu cos zmienić) -podstawowa konfiguracja (podstawowa, czyli jakies malutkie pierdoły etc) Budżet: jak najmniejszy, więc preferowałbym oferty od nie-firm, które zedrą ze mnie kasę . I preferowana zapłata po 26 kwietniu (po otrzymaniu płatności AdSense), ale jesli kwota będzie mala to wysle przed tym terminem. Oferty na PW. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2011 hmm chcesz jak najtaniej, ale wiesz, że Litespeed jest płatny, nie? : ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość trustcom Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2011 hmm chcesz jak najtaniej, ale wiesz, że Litespeed jest płatny, nie? : ) Jest też wersja bezpłatna, która obsługuje do 5 vhostów z apache plus ma też parę innych ograniczeń. Oczywiście to zależy do czego ten litespeed jest potrzebny. Możliwe, że ta wersja darmowa będzie wystarczająca (lub nie ). http://www.litespeedtech.com/litespeed-web-server-editions.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
draker 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2011 Dokładnie, instalacja na serwerze prywatnym, na którym stoją 3 strony, wiec litespeed standard się nada. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2011 Ooo dzięki za info : ) dobre! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach