sfor 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 18, 2011 Dysponuję dwuprocesorowym (2x 2.8 GHz Pentium IV Xeon) serwerem HP DL380 G3 z 4 GB RAM i macierzą dyskową 6x72GB. Z powodu stosunkowo wysokiego kosztu utrzymania hostingu Windows z bazami MSSQL i znacznym ograniczeniem wielkości pojedynczej bazy do 200-300 MB zdecydowałem się na uruchomienie kolokowanej maszyny z oprogramowaniem jak w temacie. W związku z tym poszukuję kilku chętnych osób, które byłyby zainteresowane wspólnym utrzymaniem takiej maszyny. Na ten cel mam przeznaczone łącze 5/5 Mbit, a miesięczne koszty które trzeba ponieść, to 330 PLN (opłata za kolokację, tzn dostęp do sieci, 3 IP, energia elektryczna; ups to dodatkowe 50 PLN netto). Jeśli zajdzie potrzeba - mogę wystawiać faktury VAT. Info tutaj na forum albo PW. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theONE 526 Zgłoś post Napisano Kwiecień 18, 2011 bez licencji SPLA nie mozesz wynajac innym tego SQLA jezeli mnie pamiec nie myli, a licencja SPLA kosztuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach