DeoN 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2011 (edytowany) Witam, Chciał bym aby moje apache czytało z innego usera pliki tzn. mam apache na root a chciał bym żeby czytał pliki html np. z użytkownika aaa Czy mógł by mnie ktoś uświadomić jak to zrobić ? z Góry dziękuję. Edytowano Kwiecień 17, 2011 przez DeoN (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2011 Użyj suexec Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dedikownia 1 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2011 Hmm apache raczej masz na prawach www-data a nie roota o.O Tobie bardziej chodzi suexec tak jak pisze Miłosz aby odpalać na danych vhoscie PHP z uprawnieniami innego użytkownika. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DeoN 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2011 hm.. to może inaczej. Nie chce uruchamiać strony na roocie chce aby pliki strony znajdowały się na innym użytkowniku a żeby apache ładował stronę z tego innego użytkownika. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dedikownia 1 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2011 DeoN, patrzyłeś na suexec ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DeoN 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2011 Za bardzo nie wiem jak dlatego też pytam Was jako doświadczonych użytkowników. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dedikownia 1 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2011 A w google szukałeś ? http://www.google.pl/#sclient=psy&hl=pl&source=hp&q=suexec+apache+howto&aq=f&aqi=&aql=&oq=&pbx=1&fp=75a3bfe06c2b0944 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DeoN 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2011 Dobra z tym sobie już poradziłem, teraz mam niestety taki problem że nie ładują mi się pliki php są one pobierane, chciał bym temu zaradzić tylko jak ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dedikownia 1 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2011 Jaki system ? Zapewnie nie masz załadowanego modułu od PHP. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DeoN 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2011 Debian 6 był załadowany (chyba) Teraz już odinstalowałem wszystko i jutro administrator mi nowego Apacha wgra. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Matmaxalez Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2011 Apache i PHP to nie to samo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DeoN 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2011 ja wiem że to nie to samo, ale usunąłem apache za pomocą apt-get remove apache2 i zainstalowałem ponownie nie usunęło mi plików, to usunąłem jeszcze raz i pliki usunąłem zainstalowałem i plików niema ;D. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach