HDS 14 Zgłoś post Napisano Kwiecień 14, 2011 (edytowany) Sprawa wygląda następująco. Ubuntu > OpenOffice > Tabela Excel (4mb) w każdym bądź razie jest epicko rozbudowana. Komputer intel quad core Q9400, 4GB Ram ddr3. Problem jest taki że arkusza kalkulacyjny bardzo wolno działa. Tabela otwiera się 2-3 minuty a zapisuje 30 sekund... po kliknięciu w jakieś pole trzeba poczekać pięć sekund aby zaskoczyło. Jakieś pomysły oprócz (wracaj do windowsa i korzystaj z microsoft office'a) ? Edytowano Kwiecień 14, 2011 przez HDS (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Matmaxalez Zgłoś post Napisano Kwiecień 14, 2011 Moze duzo smieci masz na kompie i zamual ? (Dlugo formata nie robiles?) Lub moze zaktualizowales do najnwoszej wersji ktora ma jakis blad :-) Wczesniej Ci to sie nie zdarzalo? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Kwiecień 14, 2011 Spróbuj tych porad, niestety po angielsku : http://endorkins.com...sheet-try-this/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HDS 14 Zgłoś post Napisano Kwiecień 14, 2011 (edytowany) Moze duzo smieci masz na kompie i zamual ? (Dlugo formata nie robiles?) Lub moze zaktualizowales do najnwoszej wersji ktora ma jakis blad :-) Wczesniej Ci to sie nie zdarzalo? nówka blaszak prosto z allegrow Próbowałem też alternatywy gnumeric.. Szybciej czyta ale nadal chodzi mizernie. Edytowano Kwiecień 14, 2011 przez HDS (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Matmaxalez Zgłoś post Napisano Kwiecień 14, 2011 No to moze blad w najnwoszej wersji? Wczesniej tez miales takie problemy czy bylo dobrze? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Kwiecień 14, 2011 No to moze blad w najnwoszej wersji? Wczesniej tez miales takie problemy czy bylo dobrze? Może naucz się czytać ze zrozumieniem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Kwiecień 14, 2011 A masz możliwość otworzenia tego pliku pod windowsem i microsoftowym officem? Jeżeli tam problem nie występuje, to możesz spróbować zapisać ten plik z różnymi rozszerzeniami i może któryś z formatów będzie lepiej współpracował z open office'owym Mathem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HDS 14 Zgłoś post Napisano Kwiecień 14, 2011 A masz możliwość otworzenia tego pliku pod windowsem i microsoftowym officem? Jeżeli tam problem nie występuje, to możesz spróbować zapisać ten plik z różnymi rozszerzeniami i może któryś z formatów będzie lepiej współpracował z open office'owym Mathem. Na windowsie działa jak należy. Szybko się otwiera, szybko się zapisuje i w ogólnie nie ma żadnych problemów. Konwertowałem to już do ods i innych formatów openofficeowych. Próbowałem nawet odpalać z pendrive'a ale efekt ciągle ten sam. Zauważyłem że openoffice korzysta cały czas z jednego rdzenia... przy zapisywaniu, otwieraniu itd. Może w tym problem ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Kwiecień 14, 2011 Już wiem jaka jest przyczyna Ubuntu Wystarczy zainstalować Windowsa, aby wszystko sprawnie działało : ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Kwiecień 14, 2011 Spróbuj zapisać plik w innym formacie np. MS2000 lub Google. U nas to zadziałało na Ubuntu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Kwiecień 14, 2011 Irek, czytaj poprzednie posty Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Matmaxalez Zgłoś post Napisano Kwiecień 14, 2011 Może naucz się czytać ze zrozumieniem? Tzn? Do tego, nie pomagasz, sie nie czepiaj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Kwiecień 14, 2011 Irek, czytaj poprzednie posty To przez Głowę, boli mnie trochę Przepraszam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Matmaxalez Zgłoś post Napisano Kwiecień 14, 2011 To przez Głowę, boli mnie trochę Przepraszam. :] Nawet tu nie mozesz sie oprzec ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HDS 14 Zgłoś post Napisano Kwiecień 15, 2011 (edytowany) Już wiem jaka jest przyczyna Wystarczy zainstalować Windowsa, aby wszystko sprawnie działało : ) Edytowano Kwiecień 15, 2011 przez HDS (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach