zlotowinfo 15 Zgłoś post Napisano Kwiecień 13, 2011 (edytowany) sądziłem że to prosta sprawa do serwera counter strike wystarczyło: nazwa A IPserwera teraz do serwera www coś nie chce, kazali dopisać dnsy w tej chwili już dodałem wpisy tylko na razie nie działa, nie rozgłosiło albo nadal coś knocę: subdomena A IPserwera subdomena.domena.pl. A IPserwera subdomena.domena.pl. NS nazwadns1 subdomena.domena.pl. NS nazwadns2 Edytowano Kwiecień 13, 2011 przez zlotowinfo (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość GrandBB Zgłoś post Napisano Kwiecień 13, 2011 Jeśli chodzi o zwykłe WWW to wbijasz dnsy dla domeny i czekasz, jeśli korzystasz z systemu operacyjnego Windows to oczyść cache przeglądarki i wykonaj polecenie w cmd: ipconfig /flushdns Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Kwiecień 13, 2011 (edytowany) 1)http://www.webhostingtalk.pl/topic/16429-wazna-uwaga-dt-umieszczania-prosb-o-pomoc-w-konfiugracji-serwerow-dns-dla-waszych-domen/ 2) Jak rekord A to nie NS. Rekord NS deleguję domenę na zewnętrzny nameserver. Wniosek z tego taki, że na tym zewnętrznym nameserverze musi być odpalona usługa dns i poprawnie skonfigurowana strefa. Rekord A to proste odwzorowanie nazwa>adres IP. Podanie w pliku strefy takich czterech wpisów zacytowanych przez ciebie dosyć skutecznie zamiesza w logice serwera DNS; tak, że niektóre rekursory będą pobierać rekord A z owego serwera, a inne będą łączyć się z serwerami nazwadns1 itp. Edytowano Kwiecień 13, 2011 przez kafi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zlotowinfo 15 Zgłoś post Napisano Kwiecień 13, 2011 (edytowany) jak dodałem tylko pole A to 000webhost.com mowi że nie działa bo nie dodałem ich dnsow czy mam rozumieć że dodać tylko: subdomena.domena.pl. NS nazwadns1 subdomena.domena.pl. NS nazwadns2 a resztę usunąć? jak wpisalem tylko pole A to następnego dnia IP juz wskazywalo i cos tam ladowalo oprocz mojej stronya oni napisali: Your domain is not pointing to our server, so most features will not work. Please make sure that you already have this domain registered in a company which provides domain registration services (for example www.godaddy.com ). Also, please check if you have set the nameservers for your domain correctly (You can find our nameservers listed in your control panel). Once you have updated the nameservers for your domain, it will start working in 24 - 48 hours. You will see a message 'Your website is up and running' after visiting your domain. Edytowano Kwiecień 13, 2011 przez zlotowinfo (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zlotowinfo 15 Zgłoś post Napisano Kwiecień 13, 2011 (edytowany) jak wpisałem tylko pole A: nazwa A numerIP, to nie zadziałało, chyba że chodzi o zbyt krótkie oczekiwanie na rozgłoszenie, bo wpisałem wczoraj wieczorem chciałbym wydelegować subdomenę do 000webhost.com gdy dodałem samo pole A to niby wskazywało dobrze ftp łączyło po subdomenie ale strona nie chciała działać Edytowano Kwiecień 13, 2011 przez zlotowinfo (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach