whatdefak 3 Zgłoś post Napisano Kwiecień 6, 2011 Witam, Jako iż ten wątek mnie interesuje prosiłbym o wytłumaczenie kogoś obeznanego w temacie. Może mi ktoś wytłumaczyć na prosty jak te 2 lokalizacje są połączone miedzy sobą ? Chodzi mi o oczywiście o internet, jak to jest ? Kilkanaście tysięcy kilometrów wody i to wszystko śmiga ? Bardzo mnie to interesuje, a nie za bardzo wiem jak tego wyszukać w internecie. Dziękuje z góry, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Kwiecień 6, 2011 (edytowany) Światłowody podwodne Oczywiście pomiędzy tymi dwoma lokalizacjami masa routerów, switchów, itd. Edytowano Kwiecień 6, 2011 przez N3T5kY (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Kwiecień 6, 2011 No i nie bezpośrednio, idzie przez kilka innych krajów wcześniej. Aż takimi wielkimi przyjaciółmi Wielkiego Brata znad Potomaku nie jesteśmy, żeby do nas ciągnęli bezpośredni światłowód Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość RuFiK Zgłoś post Napisano Kwiecień 7, 2011 Włókno SM, xWDM, Pakietowanie na poziomie L2/L3. Bądź etykietowanie na poziomie L3. Na google image, sa obrazki jak np układają statki nitki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wood 173 Zgłoś post Napisano Kwiecień 7, 2011 (edytowany) To jeszcze taka mapka i jeszcze kilka zdjęć tutatj- http://www.funzu.com...u-15042010.html można też sobie na youtube zobaczyć jak to wygląda na żywo (undersea cables/undersea internet) Edytowano Kwiecień 7, 2011 przez wood (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach