blazej2 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 6, 2011 Potrzebuję serwer ze stałym IP lub z adres ip i portem np. xx.xxx.xxx.xxx : xxx. Potrzebny jest na stronę z informacją o płatnościach do sieci. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Kwiecień 6, 2011 Właściwie to każdy serwer posiada stałe IP. Sprecyzuj, czego dokładnie potrzebujesz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blazej2 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 6, 2011 Potrzebuję, takiego serwera, że po wpisaniu IP w przeglądarkę wyświetli mi się strona. Mam serwer z iswift.pl to tam po wpisaniu adresu ip nic mi się nie wyświetla. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
^^KaMaZZ~.^ 154 Zgłoś post Napisano Kwiecień 6, 2011 (edytowany) No czyli potrzeba Ci jakiegokolwiek VPSa lub hostingu z dedykowanym IP, który będzie robił bezpośrednio jako vhost, co pozwoli na wyświetlenie konkretnej zawartości po wywołaniu adresu IP. Edytowano Kwiecień 6, 2011 przez ^^KaMaZZ~.^ (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blazej2 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 6, 2011 Czy mogę utworzyć vhost na każdym serwerze np. na iswift.pl czy 1and1.pl? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Kwiecień 6, 2011 Dodając domenę to takiego serwera przez ich panel, vhost tworzony jest automatycznie. Potrzebujesz po prostu dedykowanego adresu IP, który zwykle jest płatny dodatkowo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blazej2 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 6, 2011 Rozmawiałem z 1and1.pl i można mieć dedykowany adres ip kupując certyfiakt SSL, koszt wynosi 39zł/miesiąc. Dlatego Pytam się was, gdzie można mieć tańsza tę usługę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Kwiecień 6, 2011 Trochę dziwne, że nie można u nich wykupić samego dedykowanego IP bez certyfikatu. W większości porządnych firm nie powinno być z tym problemów. Cena samego adresu nie powinna przekraczać 5 zł miesięcznie (a przynajmniej ja nigdy nie musiałem płacić więcej). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Kwiecień 6, 2011 Rozmawiałem z 1and1.pl i można mieć dedykowany adres ip kupując certyfiakt SSL, koszt wynosi 39zł/miesiąc. Dlatego Pytam się was, gdzie można mieć tańsza tę usługę. Każda firma z forum pozwoli Ci wykupić dedykowany adres IP do serwera, u nas jest to koszt 4.99 /miesiąc. Jednak generalnie takie IP sprzedaje się w zasadzie pod zastosowanie SSL (wtedy takie dedykowane IP jest wymagane). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach