jakub0002 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 3, 2011 Witam, W najbliższym czasie planuję przenieść się z webhostingu (w home.pl) na server VPS. O ile sprawa instalacji i konfiguracji nie stanowi problemu to już wybór serwera o odpowiednich parametrach już trochę mnie przerasta. Na serwerze będę miał sklep internetowy (ok 500-600 UU dziennie), serwer poczty, i firmowy extranet (używa go kilka osób - raczej ruch znikomy). Chciałbym tam zainstalować UBUNTU Server 10.04 LTS, kilkanaście pakietów których nie ma w standartowym webhostingu - z 10 GB dysku chyba wystarczy. Jaki na to potrzebny procesor, ile RAMu, no i oczywiście jaka firma (przyzwoita w domyśle)? Pozdr. Jakub Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Matmaxalez Zgłoś post Napisano Kwiecień 3, 2011 Hmm, polecam Vihost.pl VPS1 powinien starczyc :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
decoland.pl 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 4, 2011 Hmm, polecam Vihost.pl VPS1 powinien starczyc :-) Ja jako klient vihostu, vipowera czy vibiznesa polecam usługi Pawła Wszystko co na vi to Paweł J. Mam VPS na vipower.pl wziąłem na początek na kwartał teraz przedłużyłem na rok i zmieniłem z konta Standard na Premium, Na początku były problemy z VPS-em, ale zostały rozwiązane, przez te problemy przynajmniej sprawdziłem szybkość odpowiedzi na problem i było bardzo szybko Na tym VPS- mam postawione dwa sklepy na ciężkim oprogramowaniu Magento i kilka małych stron wszystko chodzi bez zarzutu. Wolałem wirtualizację XEN i polską lokalizację, dlatego wybrałem vipower. Mam nadzieję, że się nie zawiodę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach