Pantheon 9 Zgłoś post Napisano Kwiecień 3, 2011 (edytowany) Witam, Doradzcie czy opłąca się kupić ten VPS: http://server4you.net/vserver/ PLATINIUM X4 NEW: vSERVER Cloud NEW: Hosting in the green data center datadock 10,000 MHz Prozessor-Power 100,000 MB Webspace (RAID5) 5,120 MB DDR-RAM / 10,240 MB FlexRAM* 8,000 GB Traffic/month 1 fixed IP included PremiumBackup for all data PremiumFirewall / Stateful Firewall Matching VPN Support over TUN/TAP Z osiągów widać że sprzęt niezły, co możecie mi doradzić? (opinie : SYF - nie wchodzą w gre!! ) - Jeśli ktoś posiadał tam sprzęt będe wdzięczny za opinie - bo szukam na google ale ludzie bardzo mało o tym piszą... Co mam zamiar na nim postawić? Serwery gry typu Ragnarok / MU Online / Shoutcast / Ventrilo itd ... Edytowano Kwiecień 3, 2011 przez Pantheon (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
potty 36 Zgłoś post Napisano Kwiecień 3, 2011 Na serwery gier to chyba dedyk lepszy bedzie. Sprawdz tam ich najtansza opcje. Za 160 masz super marametry. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nightmare 2 Zgłoś post Napisano Kwiecień 4, 2011 Zastanawiałęm się nad nimi, ale postanowiłem wziąść za 50 ojro dedyka w Hetznerze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pantheon 9 Zgłoś post Napisano Kwiecień 4, 2011 A nie lepiej tego samego dedyka wziąć w S4Y ? masz za 39 ojro lepszy sprzet i to 2 razy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
FireHost.pl&e-Cast.pl 11 Zgłoś post Napisano Kwiecień 4, 2011 O S4Y trochę można znaleźć na forum. Jeśli nie potrzebujesz pomocy via e-mail to nie ma problemu w innym wypadku radzę wybrać coś innego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pantheon 9 Zgłoś post Napisano Kwiecień 4, 2011 Ogólnie jestem pod wrażeniem tego dedyka: http://server4you.net/root-server/server-details.php?products=0 Tani a na prawde niezły - dodatkowa sprawa - to jest bez Vat ? (trzeba doliczac?) Lub: http://vihost.pl/serwery-vps.php - VPS 5 Niby dedykowi nie równy ale... Można od takiego zacząć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shikataganai 10 Zgłoś post Napisano Kwiecień 5, 2011 hmmm, macie doswiadczenia z http://server4you.net ? zainteresowal mnie punkt na liscie z opisu tego serwera: Availability US Limited server stock available, delivery time 3-5 days czy to znaczy ze jako niemiecka firma występują tutaj jako pośrednik serwerowni w usa? szukam SD w usa ale potrzebuję zeby zafakturowala mi to firma z europy, więc moze to by bylo dobre roziwazanie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hdmagc Zgłoś post Napisano Kwiecień 5, 2011 Przeciez masz dwa okienka dostepności. Pierwsze z flaa US dotyczy stanó, dugie z flaga UE dotyczy Europy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ViHost.PL 11 Zgłoś post Napisano Kwiecień 5, 2011 (edytowany) czy to znaczy ze jako niemiecka firma występują tutaj jako pośrednik serwerowni w usa? Z tego co pamiętam wynajmują jakąś cześć serwerowni w USA i tam również handlują swoimi serwerami na rynek USA, więc możesz wybrać przy zamawianiu serwera w jakiej lokalizacji chcesz serwer. Edytowano Kwiecień 5, 2011 przez ViHost.PL (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pantheon 9 Zgłoś post Napisano Kwiecień 5, 2011 (edytowany) AD 1: Jeśli chodzi o VAT w Server4you - przy zamówieniu trzeba wpisać - jeśli nic nie wpisze? : ) - Bo cena netto 38,99€ mi się podoba - po dodaniu VATu już mniej AD 2: Jeśli chodzi o łącze to ładnie śmiga? Edytowano Kwiecień 5, 2011 przez Pantheon (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ViHost.PL 11 Zgłoś post Napisano Kwiecień 5, 2011 AD 1: Jeśli chodzi o VAT w Server4you - przy zamówieniu trzeba wpisać - jeśli nic nie wpisze? : ) - Bo cena netto 38,99€ mi się podoba - po dodaniu VATu już mniej AD 2: Jeśli chodzi o łącze to ładnie śmiga? ad 1. Jeżeli nic nie wpiszesz (o ile jest taka możliwość) to zostanie ci doliczony vat 19% jako osoba pryw, jeżeli posiadasz firmę i VATEU to zostanie ci naliczony VAT0%. ad 2. Tak. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pantheon 9 Zgłoś post Napisano Kwiecień 6, 2011 (edytowany) Dziękuje za odpowiedź - sprzęt godny podziwu cena również lecz bez VAT... Edytowano Kwiecień 6, 2011 przez Pantheon (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach