Mr Box 0 Zgłoś post Napisano Marzec 30, 2011 Mam pytanie- ile stron opartych o sNews na bazie SQLite(niestety, bez cache), ilość artykułów 15-20, ruch nie większy niż kilku/kilkunastu UU dziennie + boty- jest w stanie bez większych problemów uciągnąć któryś z tanich hostingów? Jako tanie mam na myśli przykładowo Hekko, GłowaNET, iSwift czy Jupe- konta do 100pln/rok. Chodzi mi o to, żeby obciążenie miało jeszcze około 15% do maksymalnego limitu- czyli jeśli limit procesora jest 2%, to żeby podczas 'normalnego' dnia obciążenie nie było większe niż 1,7%. Takie samo pytanie zadałem na PiO, więc proszę mnie za to nie linczować- na WHT jest jednak więcej specjalistów od hostingu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
stars 0 Zgłoś post Napisano Marzec 31, 2011 To jest wróżbie z fusów, wykup abonament na miesiąc, postaw i zobaczysz. Hosting hostingowi nierówny, a obciążenie domen postawiony na takich samych skryptach może się skrajnie różnic, bo jedna wpadnie botom bardziej w oko niż inna. Nie ma żadnej jednoznacznej odpowiedzi na takie pytanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Marzec 31, 2011 I druga sprawa, dwa procenty dwóm procentom nie równe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Marzec 31, 2011 Tak jak Stars napisał, weź okres testowy w tych firmach i poproś o informacje o obciążeniu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach