mastafu 0 Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2011 Hej, Mam taki problem, który staram się rozwiązać. Otóż składam do kupy środowisko dla stronki na Wordpressie, która obecnie ma 3 mln odsłon za miesiąc może będzie już tego 5mln. Obecnie stoi to na koncie współdzielonym, z którego muszę się ewakuować. Dlatego złożyłem konfig Nginx + FastCGI + Xcache + W3 Total Cache. I oczywiście wszystko fajnie w momencie gdy otwieramy strony znajdujące się w cachu. Problem jednak w tym, że mój serwis zaciąga spory ruch z Googli. Ten ruch nie jest cachowalny, bo za każdym razem jest generowana nowa podstrona. I tutaj zaczyna się problem. Przy obecnej konfiguracji 1GB ramu, procek 2.5GHz jak narazie udaje mi się za pomocą AB wyciągnać: Requests per second: 3.78 [#/sec] (mean) Time per request: 1321.080 [ms] (mean) Time per request: 264.216 [ms] (mean, across all concurrent requests) Transfer rate: 74.53 [Kbytes/sec] received Czy ktoś z was ma doświadczenie w tej materii ? Na chwilę obecną potrzebuję min 5-6 req/s docelowo 10 dla nie cachowanych podstron. Czy jedyne wyjście to 2-4 rdzenie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach