ToFFiK 33 Zgłoś post Napisano Marzec 26, 2011 Nie wiem jak taki skrypt nazwać, więc opiszę czego potrzebuję, chyba coś takiego trzeba było by napisać na zlecenie, ale może coś by się za darmo znalazło. Szukam skryptu który np. co 3 godziny zabijał proces odpalony na screenie, i ponownie go odpalał. Potrzebuję coś takiego ponieważ mój serwer SAMP gubi połączenie z mysql jakimś cudem, i potrzebuję doraźnego rozwiązania przed naprawieniem Gamemoda a restart procesu ręcznie pomaga. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theONE 526 Zgłoś post Napisano Marzec 26, 2011 cron i prosty skrypt (znajdziesz gotowy w necie) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ToFFiK 33 Zgłoś post Napisano Marzec 26, 2011 Gdzie takowego skryptu musiałbym szukać? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Devias 8 Zgłoś post Napisano Marzec 26, 2011 (edytowany) Gdzie takowego skryptu musiałbym szukać? <?php $sciezka='/home/pliki/'; $hashssh = 'xxx'; $userssh = 'root'; $portssh = '22'; $ip = '255.255.255.255'; $polecenie = "killall -9 ".$sciezka."nazwa pliku do wyłączenia"; $polaczenie = ssh2_connect($ip, $portssh); ssh2_auth_password($polaczenie, $userssh, $hashssh); $stream = ssh2_exec($polaczenie, $polecenie); ?> To jest wyłączenie, na podstawie tego zrób sobie włączenie... lub w tym samym poleceniu zrób Pozmieniaj sobie pod siebie... Edytowano Marzec 26, 2011 przez Devias (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Marzec 26, 2011 Po co do czegoś takiego zaprzęgać PHP, które to jeszcze na dodatek tego będzie łączyć się przez ssh hasłem roota (jawnie zapisanym) z localhostem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Devias 8 Zgłoś post Napisano Marzec 26, 2011 Po co do czegoś takiego zaprzęgać PHP, które to jeszcze na dodatek tego będzie łączyć się przez ssh hasłem roota (jawnie zapisanym) z localhostem? Kto powiedział ze musi być rootem ? - Zawsze można stworzyć inne konto... - A ja mu dałem skrypt prostego crona.. Czemu swojej wersji nie zaproponowałeś ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Marzec 26, 2011 Równie dobrze może zrobić to localnie i odpalać przez WWW ze swojego serwera i crona. Trochę przeróbek i może śmigać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ToFFiK 33 Zgłoś post Napisano Marzec 29, 2011 (edytowany) <?php$sciezka='/home/pliki/';$hashssh = 'xxx'; $userssh = 'root'; $portssh = '22'; $ip = '255.255.255.255'; $polecenie = "komenda na odpalenie".$sciezka."nazwa pliku do odpalenia"; $polaczenie = ssh2_connect($ip, $portssh); ssh2_auth_password($polaczenie, $userssh, $hashssh); $stream = ssh2_exec($polaczenie, $polecenie); ?> Czyli musiało by być coś takiego na włączenie tak? A jeśli chciałbym mieć na screenie to <?php$sciezka='/root/samp/samp03'; $hashssh = 'xxx'; $userssh = 'JakisUser'; $portssh = '22'; $ip = '255.255.255.255'; $polecenie = "screen -A -m -d -S samp ./samp03svr".$sciezka."samp03svr"; $polaczenie = ssh2_connect($ip, $portssh); ssh2_auth_password($polaczenie, $userssh, $hashssh); $stream = ssh2_exec($polaczenie, $polecenie); ?> Edytowano Marzec 29, 2011 przez ToFFiK (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Marzec 29, 2011 Pod warunkiem że hosting/serwer ma zainstalowane ssh2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Devias 8 Zgłoś post Napisano Marzec 29, 2011 (edytowany) Pod warunkiem że hosting/serwer ma zainstalowane ssh2 A zatem proszę sprawdzić: if(!($con = ssh2_connect("192.168.2.1", 22))){ echo "fail: unable to establish connection\n"; } else { // try to authenticate with username root, password secretpassword if(!ssh2_auth_password($con, "user", "password")) { echo "fail: unable to authenticate\n"; } else { // allright, we're in! echo "okay: logged in...\n"; // execute a command if (!($stream = ssh2_exec($con, "sh version\n" ))) { echo "fail: unable to execute command\n"; } else { // collect returning data from command stream_set_blocking($stream, true); $data = ""; while ($buf = fread($stream,4096)) { $data .= $buf; } fclose($stream); } } } Jeśli się połączy to wyskoczy "okay: logged in.." A jeśli nie to musisz zainstalować SSH2 na 100% instalację znajdziesz na tym forum lub gamehostingtalk - ale jak wpiszesz w google to Ci wyświetli się.. Edytowano Marzec 29, 2011 przez Devias (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Webb Zgłoś post Napisano Marzec 29, 2011 Czyli musiało by być coś takiego na włączenie tak? A jeśli chciałbym mieć na screenie to <?php$sciezka='/root/samp/samp03' ; $hashssh = 'xxx'; $userssh = 'JakisUser'; $portssh = '22'; $ip = '255.255.255.255'; $polecenie = "screen -A -m -d -S samp ./samp03svr".$sciezka."samp03svr" ; $polaczenie = ssh2_connect($ip, $portssh); ssh2_auth_password($polaczenie, $userssh, $hashssh); $stream = ssh2_exec($polaczenie, $polecenie); ?> A nie przypadkiem $polecenie ,nie powinno wyglądać tak? $polecenie = "screen -A -m -d -S samp .$sciezka."samp03svr"; Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ToFFiK 33 Zgłoś post Napisano Marzec 29, 2011 Tak właśnie się zastanawiałem jak miało to wyglądać więc napisałem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach