energia 9 Zgłoś post Napisano Marzec 25, 2011 (edytowany) Witam, przed chwilą zainstalowałem sobie panel ISPCONFIG 3.0.3.2, ustawiłem sobie wszystko i teraz stworzyłem konto testowe. Normalnie udało mi się stworzyć (bez błędów), zalogowałem się na tego usera, stworzyłem konto FTP i tutaj zaczyna się problem, a dokładnie nie mogę się na niego zalogować. Klient zostaje normalnie utworzony na VPS, ale do FTP dostać się nie mogę, myślałem że to może wina PureFTP i zainstalowałem ProFTPD ale to samo. Stworzyłem też bazę danych, i też nie mogę się zalogować. I tutaj mam pytanie czy ktoś miał podobny lub wie jak to rozwiązać? Ps. Subdomene normalnie tworzy, jedynie czego nie mogę to zalogować się do FTP oraz phpmyadmin. Edytowano Marzec 25, 2011 przez energia (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Marzec 25, 2011 Twój usługodawca musi włączyć kilka capability dla kontenera. Niedawno był podobny temat... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
energia 9 Zgłoś post Napisano Marzec 25, 2011 Twój usługodawca musi włączyć kilka capability dla kontenera. Niedawno był podobny temat... Właśnie go znalazłem. VPS posiadam w budgetvps.pl to by było coś z tego ? (chodzi mi czy włączą). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Marzec 26, 2011 Właśnie go znalazłem. VPS posiadam w budgetvps.pl to by było coś z tego ? (chodzi mi czy włączą). Nie wiem Zapytaj ich. U mnie takie coś włączam od ręki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Marzec 26, 2011 Był podobny, ale nie został rozwiązany, ponieważ ja na fizycznym serwerze nie umiem tego postawić tak, żeby działało. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
energia 9 Zgłoś post Napisano Marzec 26, 2011 Dobra, zainstalowałem sobie Ispcp omega i dzała Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Marzec 26, 2011 Twój usługodawca musi włączyć kilka capability dla kontenera. Niedawno był podobny temat... Dokładnie, lub przekompilować z palca pure-ftpd z parametrem "--without-capabilities" PS. Większość firm powinna od ręki to zrobić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach