darqnies 0 Zgłoś post Napisano Marzec 14, 2011 #do administracji: Jeśli temat jest w złym dziale to bardzo uprzejmie proszę o przeniesienie. Witam forumowicze, mam następujący problem. Posiadam VPS w firmie SDC/Host1 (SDC-SerweryDlaCiebie). Według podanej na stronie specyfikacji mój serwer posiada "Gwarantowana pamięć - 1024 MB". Niestety nie jestem w stanie zająć więcej niż 500MB. Postanowiłem napisać do supportu. W odpowiedzi dostałem mniej-więcej coś takiego: Pan wchodzi w limity openVZ dlatego serwer pada. Witam,błędy o braku dostępności pamięci / zasobów są powodowane przekraczaniem limitów wirtualizacji, a nie tak jak 'kolega' pisze Panu błędną konfiguracją nie popierając żadnymi dowodami. Konkretnie chodzi o limity: http://wiki.openvz.org/Proc/user_beancounters , więc proszę sobie skonfigurować i zoptymalizować aplikacje/usługi na serwerze, aby nie wpadały owe limity. Czy to tłumaczenie ma jakikolwiek sens? Czy ta firma sobie po prostu leci ze mną w przysłowiowe kulki? Z góry dzięki za informacje/pomoc. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Marzec 14, 2011 Hmmm... ale skoro to jest 1024MB gwarantowane, to nie za bardzo tu chodzi o limity wirtualizacji IMO... chyba, że mówisz o tym, że po wrzuceniu systemu itd. zostaje 500MB, to przy InnoDB i jakimś cPanelu to możliwe, że z 1024 zostaje 500. Wtedy reszta jest już poza gwarancją. O który przypadek chodzi? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
darqnies 0 Zgłoś post Napisano Marzec 14, 2011 cPaneli żadnych nie ma. Sam zamulisty Apache2, MySQL i pare skryptów w PHP. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NetDC.pl 27 Zgłoś post Napisano Marzec 14, 2011 Jakiś panel do tego jest ? Masz tam podaną pamięć gwarantowaną ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Marzec 14, 2011 Wszystko możesz wyczytać z : cat /proc/user_beancounter Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
darqnies 0 Zgłoś post Napisano Marzec 14, 2011 Tak. W panelu w opisie mojego serwera jest podane tak jak wyżej napisałem - gwarantowane 1024MB. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamil306 35 Zgłoś post Napisano Marzec 17, 2011 moze za duzo maja wirtualnych na maszynie? i nie wyrabiaja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Marzec 17, 2011 No ale skoro to jest gwarantowane 1024MB, to to już jest niezgodność towaru z opisem, czyli miażdżyć trza. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Spajder 6 Zgłoś post Napisano Marzec 17, 2011 Miałem takie same problemy w serwerydlaciebie.pl Właściwie to nie jest ich bezpośrednia wina tylko server4you, bo serwerydlaciebie.pl to tylko pośrednik. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach