outmc 1 Zgłoś post Napisano Marzec 14, 2011 witam Mam do zapłacenia pewną kwotę w euro ( bank w belgii ) Posiadam konto w mbanku (ekonto) Gdy zaznaczam przelew zagraniczny to muszę podać kwotę w euro a środki na koncie są w PLN . Bank automatycznie przeliczy według kursu kwotę w euro ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theONE 526 Zgłoś post Napisano Marzec 14, 2011 powinien, tylko dowiedz się jaka jest prowizja i według jakiego kursu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
outmc 1 Zgłoś post Napisano Marzec 14, 2011 z tego co czytam na stronie mbanku to dokona przewalutowania według ich kursu ,a ich kurs jest zgodny z aktualnym kursem euro + dochodzi prowizja za przelew. mam rację ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Raffuss 4 Zgłoś post Napisano Marzec 14, 2011 Prawdopodobnie tak.. Przyznam że nie dokonywałem przelewu z przewalutowaniem.. pod ojrasy mam oddzielne subkonto.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krdc.pl 91 Zgłoś post Napisano Marzec 14, 2011 z tego co czytam na stronie mbanku to dokona przewalutowania według ich kursu ,a ich kurs jest zgodny z aktualnym kursem euro + dochodzi prowizja za przelew. mam rację ? niekoniecznie zasadniczo bank od reki robi przewalutowanie i pobiera swoja prowizje, ale w terminie pozniejszym moze obciazyc jeszcze za prowizje bankow posredniczacych w transakcji (po kilku dniach) i w zwiazku w powyszym wiekszosc bankow nie gwarantuje kwoty pobranych prowizji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Matmaxalez Zgłoś post Napisano Marzec 14, 2011 Jaki bank masz? Wiekszosc bankow tu w Belgii nie pobiera prowizji za przelewy miedzynarodowe oraz miedzywalutowe gdyz rocznie placi sie juz sume za maestro (10-20€ rodzice placa, ja mam konto dla mlodziezy i mam darmowe) ktory zamienia role prowizji (a takze nie placisz za uzywanie bankomatow w innych krajach itp) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
outmc 1 Zgłoś post Napisano Marzec 14, 2011 napisałem wyraźnie w pierwszym poście że mam konto w mbanku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
smoko 9 Zgłoś post Napisano Marzec 15, 2011 z ekonta robiłem ostatnio przelew do niemiec. przeliczyli według aktualnego kursu euro z danego dnia. Pobrali opłatę 5 zł za przelew. Po około 6 dniach przelew został zaksięgowany w banku docelowym. Sprawdź tylko na liście banków czy jest bank odbiorcy wyszczególniony a na przyszłość szukaj u źródła http://www.mbank.pl/indywidualny/rachunki/osobiste/eKONTO/przelewy_zagraniczne.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
outmc 1 Zgłoś post Napisano Marzec 15, 2011 dzięki smoko w zasadzie to chodzi mi o to kiedy pieniążki będą na koncie zagranicznym ponieważ jak wiadomo euro ma zmienny kurs więc nie chcę dopłacać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Matmaxalez Zgłoś post Napisano Marzec 15, 2011 Do polski do mbanku szedl raz 4 dni a raz 1 dzien (wyslany o 14h a odebrany next dnia o 15h) mozliwe ze w druga strone bedzie tak samo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach