kip3r 0 Zgłoś post Napisano Marzec 13, 2011 Potrzebny mi VPS na którym będę mógł ustawić grę Minecraft beta. Mogę wydać na serwer 90-110 zł miesięcznie. Chodzi mi mniejwięcej o coś takiego: Powierzchnia dyskowa:50-100 GB Moc procesora: 2x2500MHz Pamięć RAM: 3-4 GB transfer miesięczny: 200-500GB Proszę mi coś doradzić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Marzec 13, 2011 Najtaniej wyjdzie ci dedyk ovh/kimsufi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hdmagc Zgłoś post Napisano Marzec 13, 2011 (edytowany) Na te wymagania to musisz podwoić budżet. Co do dedyka OVH to jedyny w tej kwocie to C-250G, ktory nie spełnia tych wymogów. Edytowano Marzec 13, 2011 przez hdmagc (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamil306 35 Zgłoś post Napisano Marzec 14, 2011 kiper, mam troche juz doswiadczenia z mc i vps/dedyki i chetnie ci pomoge, najwazniejsze to ile serwer ma pociągnąć osob online? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dżo 0 Zgłoś post Napisano Marzec 14, 2011 Spróbuj zapolować na promocję SuperHostu, ale bądź gotowy na nieco wyższą cenę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kip3r 0 Zgłoś post Napisano Marzec 14, 2011 Zastanawiałem się nad tą ofertą: http://vihost.pl/serwery-vps.php VPS 3,4 Ostatecznie do 120zł. Najlepiej procesor 5 GHz i Ram: 2-3GB Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hdmagc Zgłoś post Napisano Marzec 14, 2011 (edytowany) Najlepiej procesor 5 GHz Tylko to suma przydzielonych precesorów, która dla Minecraft jest całkowicie z innej bajki. Nic ci z 8 rdzeni po 650MHz skoro Minecraft wykorzysta jeden rdzeń. Może kiedyś, jak dopracują Minecraft i będzie korzystał z kilku rdzeni tak. Teraz to szukaj najlepiej jedno a konkretne jądro dla siebie. Edytowano Marzec 14, 2011 przez hdmagc (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kip3r 0 Zgłoś post Napisano Marzec 14, 2011 Po skonsultowaniu się z kilkoma osobami. Doszłem do wniosku że na VPS musi być dużo RAM. Procesor wystarczy 1,5-2 Ghz i dysk twardy ok. 50GB Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
potty 36 Zgłoś post Napisano Marzec 14, 2011 Dodaj 50zł i masz dobrego dedyka z 8GB ramu i prockiem 4 x 2,3 GHz. Albo VPS za okolo 80zl: 4GHz i 3(gw) - 6(max) RAM. Oto stronka: http://www.server4you.de/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kip3r 0 Zgłoś post Napisano Marzec 14, 2011 Wolę jakieś Polskie VPS Procek: 1,5 -2 i Ram 2-3 GB Napewno mi wystarczy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
potty 36 Zgłoś post Napisano Marzec 14, 2011 Sprawdz pingi. Jak nie beda drastyczne to moim zdaniem lepiej troszke dolozyc i miec kox maszyne niz na vps'ie slabym. Ale to moje zdanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamil306 35 Zgłoś post Napisano Marzec 14, 2011 kiper, ostatecznie moge zebrac sie z toba na dedyka, gdyz wlasnie mam zamiar kupic sobie vps ale mozemy wspolnie jakis mocniejszy serwer dedykowany Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Marzec 15, 2011 (edytowany) Zastanawiałem się nad tą ofertą: http://vihost.pl/serwery-vps.php VPS 3,4 Ostatecznie do 120zł. Najlepiej procesor 5 GHz i Ram: 2-3GB Mogę tylko tyle dopowiedzieć, że w zależności od node, na którym się znajduje dany klient możemy się umówić na przydzielenie limitu taktowania procesora, według wymagania klienta. (Oczywiście w wykupionym przedziale) Np. 2x 3GHz lub 4x 1,5GHz - wystarczy tylko skontaktować się w tym celu z BOK. PS. Mam na myśli oczywiście firmę vihost.pl Edytowano Marzec 15, 2011 przez malu (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamil306 35 Zgłoś post Napisano Marzec 15, 2011 wszystko fajnie tylko ze bazujecie na prockach ktorych rdzenie maja 1,7Ghz wiec pod jave odpada za bardzo, sam osobiscie rozmawialem o tym z Panem Pawłem w styczniu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ViHost.PL 11 Zgłoś post Napisano Marzec 15, 2011 W styczniu to było dawno ) Teraz posiadamy również kilka serwerów z i7-980X lub E5405 oczywiście oprócz tych AMD. Także jeżeli jesteś zainteresowany jakimś innym taktowaniem czy konfiguracją serwera zapraszamy do kontaktu z nami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamil306 35 Zgłoś post Napisano Marzec 15, 2011 przepraszam, znalazlem wlasnie e-maila jak z Panem rozmawialem, bylo to na poczatku lutego, przepraszam za pomylke jednakze tak szybko serwery zmieniliscie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ViHost.PL 11 Zgłoś post Napisano Marzec 15, 2011 (edytowany) nie zmieniamy tylko co miesiąc dokładamy sukcesywnie kolejne sztuki. Edytowano Marzec 15, 2011 przez ViHost.PL (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SanKen 63 Zgłoś post Napisano Marzec 15, 2011 Aktualnie vihost.pl wychodzi najlepiej z serwerami VPS. Brak problemów i co najważniejsze, bok jest do twojej dyspozycji. I odpowiada bardzo szybko na twoje pytania. Wiec zaczekaj na nową maszynę lub zapytać czy mają coś ala 920 bo to jest nie możliwe by 2.67ghz nie utrzymało ci tej javy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fiberhead 9 Zgłoś post Napisano Marzec 15, 2011 Witam, Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą serwerów VPS. VPS Custom z konfiguracją: Gwarantowany CPU 2,4 GHZ Gwarantowany RAM 3072 MB SWAP RAM 1024 MB Dysk twardy 30 GB Miesięczny transfer 1000 GB Ilość adresów IP 1 lokalizacja Niemcy Wirtualizacja Xen Cena: 100zł na m-c Brutto http://www.fiberhead.pl support@fiberhead.com Z poważaniem Albert Horyza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ViHost.PL 11 Zgłoś post Napisano Marzec 15, 2011 (edytowany) Aktualnie vihost.pl wychodzi najlepiej z serwerami VPS. Brak problemów i co najważniejsze, bok jest do twojej dyspozycji. I odpowiada bardzo szybko na twoje pytania. Wiec zaczekaj na nową maszynę lub zapytać czy mają coś ala 920 bo to jest nie możliwe by 2.67ghz nie utrzymało ci tej javy. mamy również kilka serwerów wolnych z CPU: i7-980X, więc nie jest problemem nawet 1x3GHz http://ark.intel.com...t.aspx?id=47932 Edytowano Marzec 15, 2011 przez ViHost.PL (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Marzec 15, 2011 Zapraszam do naszej oferty: http://www.mzone-net...index.php?d=vps Plan VPS80H powinien być odpowiedni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
potty 36 Zgłoś post Napisano Marzec 15, 2011 LOL 50zł taniej a jakie parametry. Bierz tego dedyka, część daj komuś za opłatą i git. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WebhostingIT 0 Zgłoś post Napisano Marzec 18, 2011 Witam, mogę pomóc zorganizować taką maszynkę, budżet Ok zapraszam na Priv. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach