MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Maj 19, 2011 (edytowany) Nie godziny tylko pół, same serwery działąją, problemy z routingiem DC w PL co wisać powyżej. Już powinno wszystko wracać. Edytowano Maj 19, 2011 przez MasterNETpl (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nrm Zgłoś post Napisano Maj 19, 2011 nie działa nam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lapiech 0 Zgłoś post Napisano Maj 19, 2011 (edytowany) s2.masternet.pl (Niemcy) działa a s5 już nie nawet jak serwer odpowie to strony na s5 leżą Edytowano Maj 19, 2011 przez Lapiech (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Matmaxalez Zgłoś post Napisano Maj 19, 2011 (edytowany) mi dziala http://s5.masternet.pl/ i w ogole strona glowna tez dziala Moze do Polski jakies problemy Edytowano Maj 19, 2011 przez Matmaxalez (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lapiech 0 Zgłoś post Napisano Maj 31, 2011 Działa wam masternet traceroute to masternet.pl (94.124.10.66), 30 hops max, 60 byte packets 1 * * * 2 * * * 3 * * * 4 * * * 5 * * * 6 * * * 7 * * * 8 * * * 9 * * * 10 * * * 11 * * * 12 * * * 13 * * * 14 * * * 15 * * * 16 * * * 17 * * * 18 * * * 19 * * * 20 * * * 21 * * * 22 * * * 23 * * * 24 * * * 25 * * * 26 * * * 27 * * * 28 * * * 29 * * * 30 * * * Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zork 0 Zgłoś post Napisano Maj 31, 2011 od przeszło 20 minut leży (s5. i masternet.pl) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Godzio 12 Zgłoś post Napisano Maj 31, 2011 Działają już. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
apa-sf 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 14, 2011 Działa czy nie działa na chwilę obecną? ;-) nie mogę się połączyć z żadną stroną hostowaną na masternecie i z samym masternet.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Lipiec 14, 2011 Niestety nie działa. Trudno powiedzieć jak długo już leży. milosz@oxygen:~$ traceroute masternet.pl traceroute to masternet.pl (94.124.10.66), 30 hops max, 60 byte packets 1 192.168.4.254 (192.168.4.254) 5.012 ms 5.882 ms 5.925 ms 2 cxy249.internetdsl.tpnet.pl (83.19.158.249) 6.008 ms 6.875 ms 7.001 ms 3 byd-ru1.idsl.tpnet.pl (213.25.2.164) 70.556 ms 74.223 ms 76.256 ms 4 byd-r2.tpnet.pl (213.25.5.165) 76.377 ms !N 77.948 ms !N 78.089 ms !N milosz@oxygen:~$ I dalej nic ni ma... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Lipiec 14, 2011 Masternet siedzi w S-NET... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Lipiec 14, 2011 Problemy z całą serwerownią S-NET, proszę cierpliwie czekać. Prawdopodobnie rozważymy przeniesienie serwera obsługującego stronę firmy do innej niezależnej serwerowni (w celach ew informacyjnych dla takiego przypadku który do tej pory nigdy nie miał miejsca!) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Lipiec 14, 2011 To niezły fuckup musi tam być. Wiadomo co jest przyczyną awarii? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wood 173 Zgłoś post Napisano Lipiec 14, 2011 To niezły fuckup musi tam być. Wiadomo co jest przyczyną awarii? Może tak samo jak i w IONIC kwestie związane z zasilaniem http://www.najdmen.net.pl/prace/index.php?do=details&task_id=52 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lubicz 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 22, 2011 (edytowany) Właśnie staram się usilnie zakupić domenę... znowu pad www firmy! To jakieś jaja... wysypało się wszystko przy kliknięciu w przejście do płatności online... Normalnie zaczyna brakować cierpliwości. ---- edit: Zmordowałem, kupiłem, zapłaciłem ale jednak coś pada firmowe www. Chyba, że to wina jakiejś burzy na podkarpaciu Edytowano Lipiec 22, 2011 przez lubicz (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Lipiec 22, 2011 @lubicz, żaden monitoring nie wykazał żadnych problemów ze stroną firmy w tym czasie, zapoznaj się proszę z regulaminem tego działu przed napisaniem kolejnego postu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cysiek 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 31, 2011 (edytowany) A teraz jest jakiś problem... Panie Adrianie?? A może Ja coś źle robię? i wszystko działa... Otóż informuję Pana że nie działa.... ani panel, ani strony... Porażka... Gratuluję wszystkim cierpliwości do tej "firmy" Edytowano Lipiec 31, 2011 przez Cysiek (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Lipiec 31, 2011 Rozczaruje Cię, ale wszystko działa, zresztą i tak obecnie wysyłane są monity.. Przed napisaniem kolejnego postu sugeruje zapoznać się z regulaminem tego działu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kostykiewicz3435 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 5, 2017 Panie Adrianie, Od tygodnia czasu mam problem z Państwa serwerem. Strona powodowała obciążenie, prawdopodobnie z powodu ataku. Aktualnie strona nie działa. Państwo twierdzą że wszystko jest wporządku W takim razie po czyjej stronie leży wina? po mojej skoro na różnych urządzeniach zewnętrznych strone nie działa jest brak odpowiedzi z serwera proszę się nie wygłupiać./..... Na serwer FTP również nie można się połączyć. Tak traktujecie klienta??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Lipiec 5, 2017 Ostatnio aktywny sie 06 2016 01:00 Nie wypowiadał się prawie rok na forum... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Lipiec 6, 2017 Nie wypowiadał się prawie rok na forum... Z tego co pamiętam to wtedy albo nieco wcześniej pisał że forum jest be bo pisze źle o firmach i on stąd wychodzi, podobnie się pogniewał na optymalizacja.com i tam też są podobne opisy przypadków jak tutaj. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nnd_newbie 10 Zgłoś post Napisano Lipiec 6, 2017 Ja ostatni kontakt z nimi miałem jak przenosiłem ostatnią domenę i potrzebowałem kod AUTHINFO, ale nie jestem pewny czy to w ogóle przechodziło przez nich czy prosto do Consulting Service Sp. z o.o W każdym razie na wcześniejsze emaile w ogóle nie otrzymywałem odpowiedzi. Dziwię się ludziom, którzy używają jeszcze ich hostingu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach